ZLATNA GENERACIJA VATRENIH ISPISALA NOGOMETNU POVIJEST

Sve dosadašnje dileme oko poznavanja Hrvatske i njezinog geografskog položaja, nakon 2018. godine više neće biti iste. Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji obilježila je sjajna igra Hrvatske reprezentacije koja je oduševila cijeli svijet. Ulazak u finale povijesni je događaj za Hrvatsku, najmanju europsku zemlju koja je nastupila u finalu SP-u. Entuzijazam i borbenost hrvatskih nogometaša, kao i potpora navijača punih mjesec dana punila je stupce svih svjetskih medija. Oči cijeloga svijeta bile su usredotočene na Hrvatsku, a društvene mreže su doslovno izgorjele od riječi hvale i čestitki. 

Osvojeno srebro i sjajno finale s Francuskom, duboko je urezano u hrvatska srca. Zlatnu generaciju nogometaša na čelu s trenerom Zlatkom Dalićem i kapetanom Lukom Modrićem koji je osvojio zlatnu loptu za najboljeg igrača  SP-a, očekuje vatreni doček na Trgu bana Josipa Jelačića gdje se okupilo više od 150 tisuća ljudi. Cijeli svijet danas piše o Vatrenima i klanja se Hrvatskoj, a riječi potpore stižu na svim društvenim mrežama. Twitter, Instagram, Facebook, pa čak i Google obojen je u prepoznatljive crveno-bijele kockice i slavi zajedno s Hrvatskom. Promocija Hrvatske kakva još nije viđena, može izazvati jedino neopisivi ponos i veliku sreću. Više nitko neće moći reći da nije čuo za Hrvatsku, jer danas za nju zna cijeli svijet.

Strani mediji poput New York Timesa, španjolske Marce, njemačkog Süddeutsche Zeitung i mnogih drugih, danas slave Hrvatsku, iako nije zlatna. Slave njezino hrabro srce, uspjeh, sjajnu igru i plasman na SP-u. Hrvatska je ispisala povijest i postala druga nogometna sila na svijetu. Na krilima ponosa i slave, Vatreni su stigli u Zagreb na najljepši mogući doček i potporu cijele Hrvatske koja se okupila na glavnom zagrebačkom trgu u nevjerojatnom broju od stotinjak tisuća ljudi. Čestitke Vatrenima na sjajnom finalu i osvojenom srebru!