OTVORENJE IZLOŽBE ‘FASCINACIJE- 7 LIKOVNIH STAVOVA’

Lauba prati svjetske trendove koji prikazuju pozitivan utjecaj tržišta na suvremenu umjetničku scenu te se odlučila na izlazak na tržište umjetnina i dogovorila suradnju sa sedam hrvatskih umjetnika u čiju vrijednost i kvalitetu vjeruje i za nju jamči.  Nakon izrazito uspješnog predstavljanja projekta na zatvorenoj izložbi za kolekcionare i prijatelje održanoj 11. studenog 2018. u Laubi, vrijeme je za predstavljanje umjetnika široj zagrebačkog publici.

Prva prodajna izložba otvorenog tipa održat će se od  15.- 24. siječnja 2019. u Laubi gdje ćete imati priliku pogledati ono što vam je dosad držano u tajnosti. Tko su hrvatski umjetnici koji su uzbudili hrvatsku kolekcionarsku scenu? Predstavljamo ih redom: Đuro Seder, Marija Ujević Galetović, Kristian Kožul, Dujo Jurić, Gordana Bakić, Alem Korkut i TARWUK.

Koncept same izložbe usmjeren je na različitosti likovnih pristupa prikazanih umjetnika i karakteristike koje ih čine odvojivima od drugih. Izložba FASCINACIJE nastoji upozoriti na njihove posebnosti i autentičnosti te raznovrsnosti na kojima počiva njihov likovni jezik, likovni stav – njihova umjetnička „fascinacija“.

Za neke od njih umjetnost znači pomicanje likovnih granica u različitim medijima i traganja za prostornim strukturama, za neke traganje za početnim iskonskim impulsom nečega što je najbliže ljudima, za neke pokušaj da se sačuva trajnost prolaznoga. Poslastica za ljubitelje umjetnosti koji će ovaj put moći ne samo razgledati, nego i kupiti izložene radove. Otvorenje izložbe je u utorak 15. siječnja 2019. u 20 sati.

Foto: © Facebook Lauba