UPOZNAJTE KREATIVNE ILUSTRACIJE ‘SRETNA PTIČICA BY ANJA’

Anja Zirdum je mlada kreativka iz Koprivnice koja stvara zanimljive ‘Sretne ptičice by Anja’. Završava Pravni fakultet u Osijeku, te je aktivna u pisanju tjednih kolumni za motivacijski portal Shhhefica. Ilustracije koje se danas zovu ‘Sretna ptičica’ nastale su sasvim spontano. Vedra i vesela Anja ne voli monotoniju, pa često mijenja ukrase u svom stanu. Prošle zime nacrtala je svoju prvu Ptičicu, a svaki put kad bi je pogledala, preplavio bi je osjećaj sreće. Sve se to odvilo u blagdansko vrijeme kad joj je stan bio prepun gostima kojima je za oko zapela simpatična slika.

Zainteresiranost oko Sretne Ptičice pretočila se u malu kreativnu radionicu koja je nastala u toplom domu talentirane Anje. I danas s puno ljubavi stvara handmade slike, no Ptičice su odavno prešle prag doma u kojem su nastale. Naizgled jednostavan oblik ptičica Anja upotpunjuje šarolikim kombinacijama s raznim ukrasima i personaliziranim porukama. U potpunosti unikatne i zanimljive, ove simpatične ilustracije krase zidove brojnih domova. Vrijeme izrade jedne slike ovisi o puno faktora, a o čemu je točno riječ, otkrila nam je u nedavnom razgovoru.

“Postupak izrade je rascjepkan na više dijelova, te gotovo nikad ne izrađujem samo jednu slikicu.
Najprije sve skiciram, zatim planiram tekst, mjerim njegov položaj, kombiniram boje, ukrase, itd. Nakon toga slijedi dio koji se odnosi na samo slikanje i oslikavanje ptičice, ili ako ih ima više na slici slika se jedna po jedna, tako da se svaka prethodna mora u potpunosti posušiti kako bi se mogla slikati druga. Kada je cijeli proces gotov, na kraju rukom pišem tekst, a kad se on posuši sliku stavljam u okvir za koji je namijenjena” – otkrila je Anja.

Anja se ponosi što njezine ptičice nisu print, tako osjeća veću povezanost sa svakom slikom tijekom izrade. S velikom pažnjom i ponosom ih pakira i sprema za novi dom.

“Volim taj dio mojih slika, tu karakteristiku osobnog. Upravo to je ono što i želim prenijeti ljudima putem Ptičice u njihove domove, tu ljubav i pozitivnu energiju s kojom je svaka slikica izrađena“ –
rekla je Anja.

Sretna Ptičica nedavno je proslavila svoju prvu godinu postojanja. Anja se okušala i u nekim drugim tehnikama crtanja, pa tako neke od njezinih slika krase domove njezinih najbližih prijateljica i rodbine. Raduje se procesu izrade koji smatra svojom malom terapijom, no priznaje kako još uvijek nije ostvarila svoj maksimum. Vjeruje da uvijek ima mjesta za napredak, a upravo je to ono što ju uzbuđuje i motivira. Talentirana Anja se nada da će se jednom i okušati u izradi drugih stvari s motivom Sretne Ptičice, ali za sada su slike u prvom planu. Svim kreativcima koji su nesigurni u sebe poručila je nekoliko korisnih savjeta.

“Poručila bi svima koji želite nešto stvarati, imate ideju i možda oklijevate iz nekog razloga, ali Vam ono nešto “iznutra” govori da to morate napraviti, napravite to! Samo krenite, to je tajna cijele priče. Kad krenete, onda sve nekako ide, nekad nizbrdo, nekad uzbrdo, ali ide. Najgore što Vam se može desiti je da shvatite kako ste možda pogriješili. Pa što onda, ništa, idete dalje i to je to. Barem se nikada nećete pitati „što bi bilo da je bilo“, nego ćete znati odgovor. Najbolje što Vam se može dogoditi je da uspijete, nije li to predivna spoznaja?”- rekla je.

Sretne Ptičice su nastale kako bi svima donosile sreću ili nas barem podsjećale na to da sreća uvijek postoji oko nas. Lijepo je kada neke od posebnih poglavlja svojih života možemo zabilježiti putem personalizirane slike koja će nas uvijek podsjećati na njih.

“Želim da svi Vi koji ovo čitate zapamtite da sreća nije klišej, ona je uvijek tu, i želim da živite život u kojem prepoznajete tu sreću na svakom koraku. Točnije, Sretna Ptičica to želi učiniti zajedno s Vama”- zaključila je Anja.

Anji želimo puno uspjeha i još mnogo simpatičnih Sretnih Ptičica koje će unijeti sreću u mnogobrojne domove. Sretne Ptičice možete pogledati i naručiti na službenoj Facebook stranici
Sretna Ptičica by Anja  i Instagramu.