PROMOCIJA KNJIGE ‘AUTOIMUNI NUTRIVOR- PRIRUČNIK I KUHARICA BEZ ALERGENA’

Promocija knjige ‘Autoimuni nutrivor- priručnik i kuharica bez alergena’ održat će se u petak 01.ožujka u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu u 18 sati. Autorice knjige Ivana Zovak i Petra Krolo pripremile su 220 recepata za hranu bez alergena koja je podijeljena u nekoliko kategorija, od zdravih napitaka do kompletnih obroka i ukusnih deserata. Nakon godina istraživanja i života s autoimunom bolesti, autorice su svoje znanje odlučile podijeliti u cjelovitom priručniku koji sadrži smjernice za nutritivno bogatiju prehranu koja prevenira mnoge bolesti. Osim same prevencije, naglasak je na poboljšanju prehrane i zdravstvenog stanja ljudi koji se bore s autoimunim bolestima poput Hashimota i Crohnove bolesti.

Ideja autorica Ivane Zovak i Petre Krolo je promjena stila života putem odgovarajuće prehrane. Nutritivno bogata hrana apsolutno može promijeniti život i zdravstveno stanje, a detaljna istraživanja  i upute prenijele su u teorijski dio priručnika. Autoimuni nutrivor nije namijenjen samo ljudima koji boluju od autoimunih bolesti; ovo je knjiga za sve koji pate od nekih zdravstvenih smetnja i simptoma. Osim navedenog knjiga je pouzdan način utvrđivanja intolerancije na neke namirnice, kao i vodič za recepte bez glutena, alergena, mliječnih proizvoda i žitarica.

Autoimuni nutrivor sadrži 512 stranica, a knjiga je podijeljena u dva dijela: teorijski i praktični s receptima. U teorijskom dijelu imat ćete prilike saznati sve o autoimunim bolestima, propusnim crijevima i hrani koja ih uzrokuje. Vrste eliminacijske prehrane i faze promjene prehrane, uvod su u detaljno obrađene teme namirnica AIP protokola, organizaciju kuhanja i upute za čitanje deklaracija. Nakon teorijskog slijede ukusni i zdravi recepti za domaću kuhanu hranu. 

Detalje o knjizi možete saznati na Facebook stranici Autoimuni nutrivor, a knjigu naručiti preko linka. Svi koji se u Zagrebu pridruže na predstavljanju knjige, kupnju će moći obaviti na dan promocije kojoj će se pridružiti i poznata nutricionistkinja Anita Šupe

 

Foto: © Facebook Autoimuni nutrivor