KAKO IZGLEDATI DOTJERANO KADA SE TAKO NE OSJEĆAŠ?

Njegovan izgled i stil gradi se prema odabiru odjeće, ukusu, održavanju higijene i stanju duha. Dok neke žene uvijek izgledaju moderno i dotjerano, mnoge se moraju potruditi kako bi postigle željeni izgled. Postoje dani kada niste raspoloženi, nemate ideju što odjenuti, niti volje tražiti odjevnu kombinaciju za određenu priliku. U čemu zapravo leži tajna dotjeranosti i kako uvijek biti spremni za izlazak, donosimo u kratkom beauty vodiču.

HIGIJENA

Higijena je prvo što ljudi primjećuju i na osnovu čega stvaraju prvi dojam o osobi. Svakodnevno održavanje higijene podrazumijeva kupanje, pranje kose i brigu o desnima. Osim osnova, postoji i nekoliko drugih stvari koje nam mogu pomoći da se osjećamo bolje i udobnije u svojoj koži. Svakodnevno nanošenje hranjivog losiona na tijelo ili barem dva do tri puta tjedno, ne samo da pridonosi zdravijem izgledu kože nego pospješuje i cirkulaciju, čini kožu mekšom bez neugodnog zatezanja i iritacija. Redovno nanošenje balzama za usne, ključno je za dojam punih usana bez suhoće i ispucanosti.

Miris je osnovno što osjećamo kada stojimo ili prođemo pored nekoga. Ugodan miris može privući puno ljudi, isto kao što neugodan može odbiti. Parfemi mogu samo nadopuniti dojam, no detergenti i šamponi su ono što ih privlači jer daju dojam čistoće i svježine. Manikura i pedikura, kao i depilacija bez obzira na godišnje doba učinit će da se osjećate bolje i zadovoljnije u vlastitoj koži. Bez obzira na to što neki dijelovi tijela nisu primjetni, održavanje kože glatkom čini nas ženstvenijima, a i motiviranijima za svakodnevne aktivnosti i izlaske. 

STIL

Zahvaljujući pomno biranim komadima odjeće, uvijek možemo izgledati dotjerano, čak ako to jutro ni ne uložimo previše truda. Bezvremenski odabir odjeće i basic komadi, trebaju se nalaziti u svakom ženskom ormaru. Pritom mislimo na baloner, crnu kožnu jaknu, uske traperice, bijelu košulju, malu crnu haljinu, crnu i bijelu majicu kratkih rukava i suknju po izboru. Dovoljno je samo nekoliko komada odjeće da učini naš ormar jednostavnijim, lakšim za održavanje, nadopunjavanje,  ali i modernijim.

Naime, dokazano je da žene koje uvijek izgledaju dotjerano imaju zapravo jako jednostavan ormar i preferiraju kvalitetu naspram kvantitete. One kupuju isključivo po potrebi, s namjerom i dobrom prethodnom organizacijom. Takva odjeća je potrebna kako bi uvijek mogli imati kombinaciju za izlazak, bez obzira na namjenu. Osim odabira odjeće, važno je i njezino održavanje pa nastojte uvijek imati izglačanu odjeću. 

MODNI DODACI

Outfit je važan, ali ono što podigne svaku odjevnu kombinaciju su modni dodaci. Bilo da se radi o trapericama i bijeloj majici ili dugoj jednobojnoj haljini, svaki styling se može upotpuniti s adekvatnim nakitom, cipelama ili torbom. Suvremene moderne žene posvećuju najviše pažnje baš ovoj kategoriji. Oprezno i vješto biraju dodatke koji upotpunjuju njihov jednostavan look. Dodate li običnim crnim hlačama i bijeloj majici cipele s potpeticom, kožne čizme, maramu ili šešir dobit ćete potpuno novi izgled.

Mala, crna haljina ne mora biti samo simbol večernjeg izlaska. Ako joj dodate dugi kaput, ruksak i moderne tenisice, dobivate styling za jutarnju, subotnju kavu u gradu. Još neki od modnih dodataka koji najčešće pristaju uz sve su remen, nakit (poput ogrlice, narukvice ili prstena), ruksak, kape i šeširi (beretka, urbana šilterica, fedora šešir), ali i crveni ruž. Crveni ruž simbol je glamura i ženstvenosti i baš kao takav nikada neće izaći iz mode, a vama će dati više samopouzdanja.

Manje je uvijek više, zato se ne zamarajte ako nije sve kako želite ili vidite u modnim časopisima. Ako stvarno imate loš dan, zavežite rep, stavite crne naočale, odjenite dugački kaput ili baloner, najudobnije tenisice i već ste na pola puta. Posljednja i najvažnija stvar- budite samouvjereni koliko god vam se u tom trenutku činilo teškim. Izgrađujte svoj stil, stojte iza svega što radite, ali i nosite. Zadovoljstvo sa samim sobom ne može se mjeriti s modnim trendovima, niti odijevanjem po posljednjoj modi. Sretna i samouvjerena žena, uvijek je najljepša žena.

 

Foto: © Unsplash