SUPER 8 RADIONICA U KLUBVIZIJI SC

Filmski laboratorij Klubvizija SC poziva sve zainteresirane na posljednju ovosezonsku filmsku radionicu ‘Good timing is everything’. Dvodnevna Super 8 radionica (30.6 – 1.7.2018. ) polaznicima će pružiti uvid u fundamentalne koncepte važne za razumijevanja filma – vrijeme i pokret, a kroz praktični rad naučit će rukovati Super 8 kamerom, snimati i potom ručno razvijati materijal tehnikom cross-processing, pretvarajući negativ filmski materijal u pozitiv. Radionicu mentoriraju Stefanie Weberhofer i Guillermo Tellechea, članovi filmskog laboratorija Filmkoop Wien.

Stephanie Weberhofer je austrijska filmašica i medijska umjetnica. Pretežito radi s analognim filmskim materijalom te zadnjih pet godina intenzivno proučava praksu nezavisnog eksperimentalnog i ručno rađenog filma, usvajajući brojne tehnike i vještine koje primjenjuje u svom filmskom radu. Od 2016. vodi Filmkoop wien, bečku udrugu za promicanje nezavisnog i analognog filmskog stvaralaštva. U sklopu udruge vodi radionice Super8 i 16mm filma, kurira i organizira filmske i druge programe. 

Guillermo Tellechea (Montevideo, Urugvaj) multimedijalni je umjetnik i filmaš koji živi u Beču i Kölnu. Od 2003. snima brojne kratke eksperimentalne filmove radeći primarno s analognim filmskim i fotografskim materijalom. 
Izvodi live performanse s analognim projektorima te prikazuje radove na brojnim festivalima, a neki od recentnih su: Međunarodni festival umjetnosti u Innsbrucku, Strictly Analog Festival, Vienna Art Week, City Leaks Festival i dr. 
Od 2009. snima više od stotinu Super8 filmskih portreta za svoj projekt „Cinématons“ te je osnivač svjetlosno-zvučnog kolektiva „The Strangers“.

U prijavi je potrebno ukratko navesti dosadašnje iskustvo u radu s filmom i zašto želite sudjelovati na radionici. Prijave su otvorene do 26. lipnja, a izabrane polaznike obavijestit ćemo putem e-maila 27. lipnja. Prijave na e-mail: sc.klubvizija@gmail.com Kotizacija: 100 kn (članovi Klubvizije), 150 kn (ostali)