VESELI STOL – VEČERA S DOBROTVORNIM KARAKTEROM U COGITO URANIA ZA UDRUGU KRILA

veseli stol, anita kozina, vanja varga

Nakon dugo planiranja i iščekivanja, najavljuje se Veseli stol – čarobne i fine večere s dobrotvornim karakterom.  Iako je planiran za ožujak 2020. godine, okolnosti s epidemiološkim mjerama utjecale su na svaki faktor naših privatnih i poslovnih života. Zato je kraj svibnja, točnije 22.05.2022 razbog za slavlje i ponovno okupljanje oko stola u predivnom prostoru na samom Kvaternikovom trgu, u Cogito Urania.

Za one koji ne znaju, a i za one koji znaju jer valja se nakon dvije i pol godine podsjetiti, koncept Veselog stola je dobrotvorna večera za koju se prijavite bez da znate što ćete večerati. Vjerovati da ćete uz dobrotvornu gestu i iznenađenje jako fino jesti, možete na temelju dosadašnjih večera čije slike govore tisuću riječi i isto toliko jezika i okusa. 

Veseli stol: Talijanska kuhinja u Aperitivo Bar-u za Udrugu Krijesnice

Glavna i odgovorna, kreatorica ideje večera i jelovnika je Anita Kozina koja već predugi niz godina inspirira na svom food-blogu Veseli trbuh. Uz nju, desna i lijeva ruka te velika podrška, seka Sanja. Vanja Varga iz Djelovanje pridružila se 2019. s dodavanjem dobrotvornog koncepta i stvaranjem imena i logotipa Veselog stola te podrškom kroz dizajn, marketing i PR. U svaku je večeru uključeno pregršt ljudi koji doniraju svoje proizvode, vještine, znanja i/ili vrijeme.

veseli stol, anita kozina, vanja varga

Veseli stol: Korejska kuhinja u Baru Botaničar za Dječju bolnicu u Gornjoj Bistri.

Za sjedeći veseli stol pridružit će se Tatjana Švonja, te glavna i odgovorna kao i kreatorica brenda It Makes Sushi te Darko Debić – Samo jedan griz, poznati food-bloger čije kreacije gode koliko nepcu toliko i oku. Tatjana, Darko i organizatorice Anita i Vanja, poznaju se iz  Centar za kulturu prehrane koji inače vodi upravo Vanja Varga. Darko, Tatjana i Anita već dugi niz godina vode različite kulinarske i slastičarske radionice a Centar će se u dobrotvornu večeru uključiti logističkom podrškom. Ostale partnere koje će Anita, Tatjana i Darko ispreplesti u jelovnik, ostavljamo tajnima.

Veseli stol: Perzijska kuhinja u Korici za Udrugu Crveni nosevi

Pozivnica neka vam bude to da zamislite atmosferu, okuse i namjeru kroz retrospektivu četiri održane večere:  Korejska kuhinja u Baru Botaničar prikupila je donaciju za Dječju bolnicu u Gornjoj Bistri. Engleska kuhinja u The Garden Brewery za udrugu Debra, talijanska kuhinja u Apertivo Baru za Krijesnice te predivna Perzija u Korici u Preradovićevoj za Crvene nosove.

veseli stol, anita kozina, vanja varga

Veseli stol: Engleska kuhinja u The Garden Brewery za udrugu Debra

Mjesta za Veselim stolom 22.5. je još 15 od 30. Svoje rezervirajte putem veselitrbuh@gmail.com Cijena večere od 4 slijeda je 400kn. Slobodni ste donirati više jer se cjelokupni iznos donira udruzi za terapijsko jahanje Krila za uređenje igraonice u okviru projekta „Integracija kroz igru“.

veseli stol, vanja varga, anita kozina

 

 

 

Foto: © PR Djelovanje