BROJNA IZNENAĐENJA NA OVOGODIŠNJEM INTERLIBERU

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Zagrebački velesajam i ove godine u studenom postaje in mjesto u gradu. Najomiljeniji sajam za sve generacije INTERLIBER vraća se od 13. do 18. studenog na radost svih knjigoljubaca.

Paviljone Interlibera više od 300 izlagača popunit će knjigama najrazličitijih žanrova i za sve uzraste. Brojni naslovi svjetski poznatih bestselera i književne spisateljske zvijezde samo su komadić  slasnog kolača koji se nudi na najboljem književnom sajmu u okruženju, a rado ga posjećuju i svoj interes i zadovoljstvo na njemu pronalaze jednako i djeca i poslovni ljudi i umirovljenici.
 
U vrijeme kada se trendovi izmjenjuju gotovo svakodnevno potreba za cjeloživotnim obrazovanjem je veća nego ikada. Interliber na jednom mjestu nudi najopsežniju ponudu stručne i poslovne literature, udžbenika i ostalih pomagala za daljnju izobrazbu. Kroz šareni svijet knjiga najmlađe će čarobnim štapićem voditi sami autori. Upoznat će svoje junake, otkriti neke nove svjetove. Izaberite knjige koje ćete im čitati za laku noć. Pronađite nešto i za sebe jer djeca uče o ljubavi prema knjizi promatrajući roditelje koji čitaju.
 
No posjetitelji ne dolaze na Interliber samo u potrazi za novim štivom, već i radi uvijek zanimljivog i raznovrsnog sadržaja, od predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovora s književnicima, čitaonica i radionica, dodjela književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizova, glazbenih programa pa do stručnih susreta nakladnika, knjižara i knjižničara, okruglih stolova, panel rasprava … Prateći programi organiziraju se u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara pri HGKHrvatskim kviz savezom i samim izlagačima.

O ozbiljnim književnim temama raspravljat će se u Premium programu koji će ugostiti i inozemne pisce, a uređuju ga eminentni urednici hrvatske književne scene. Nastavljamo s edukativno-zabavnim programima za djecu. U školici Znanstvenog kvarta naši najmlađi posjetitelji družit će se sa znanstvenicima i zabavljati uz edukativne pokuse, a učenici osnovnih i srednjih škola natjecat će se u kvizovima znanja HIGH FIVE. Na Interliber će ove godine pohrliti i najbolji hrvatski kvizaši radi Ekipnog državnog prvenstva.  
 
Inteliber je također uključen u Knjigodar, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, u kojoj se putem natječaja svake godine popunjava knjižni fond odabrane školske knjižnice, s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja.
 
WORLD EDUCATION FAIR- SAJAM SVJETSKOG OBRAZOVANJA
 
Novost na ovogodišnjem Interliberu je World Education Fair – Sajam svjetskog obrazovanja koji se održava 16. i 17. studenog 2018. (petak, subota) u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Na World Education Fairu svi zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu moći će dobiti informacije o studiranju, srednjim školama, jezičnim tečajevima u inozemstvu i Work&Travel USA programu studentske kulturalne razmjene u SAD-u.
 
Tako će se po četvrti puta hrvatskim srednjoškolcima i studentima, ali i njihovim roditeljima i svima koji žele saznati više o obrazovanju u inozemstvu pružiti jedinstvena prilika da pitaju sva pitanja i uživo se susretnu s predstavnicima i profesorima sjajnih inozemnih sveučilišta, privatnih srednjih škola i centara za učenje stranih jezika iz Velike Britanije, Nizozemske, Danske, Švicarske, Austrije, Poljske i drugih. Tijekom WEF-a svi posjetitelji će imati priliku i poslušati zanimljive radionice i predavanja na temu obrazovanja u inozemstvu, ali i ostvariti popuste na jezične tečajeve i saznati kako doći do dobrih stipendija. (www.integraledu.hr/world-education-fair).
 
Ulaz na Interliber je besplatan za sve posjetitelje. “Ulicama” Zagrebačkog velesajma za vrijeme trajanja Interlibera svake godine prošeta oko 130.000 zaljubljenika u knjigu. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba.