7 MJESTA KOJA U FRANCUSKOJ MORATE POSJETITI

Putovanje u Francusku jedinstveno je iskustvo koje će probuditi sva vaša osjetila. Melodičan francuski jezik u kombinaciji s mirisima sjajne gastronomske ponude, pogledom na predivnu arhitekturu uz zvukove francuskih šansona, neponovljivi je doživljaj. Iako je prva asocijacija na Francusku Eiffelov toranj ili muzej Louvre, ova zemlja nudi puno više od toga. Riječ je o jednoj od najzanimljivijih europskih država koja obiluje povijesnim znamenitostima i atrakcijama, a ujedno je bogato društveno i kulturno središte Europe. Neka se u 2019. godini svakako nađe na popisu planiranih putovanja. 

PARIZ- GRAD LJUBAVI

Glavni grad Francuske Pariz, omiljeno je odredište ne samo zaljubljenih parova već i ljubitelja povijesti i umjetnosti. Nazivaju ga gradom ljubavi, svjetla i zaljubljenih. Pariz je zasigurno najromantičniji grad na svijetu i najpopularnije odredište za medeni mjesec. Istražite njegovu burnu prošlost i dopustite da vam svaka ulica i zgrada ispriča svoju povijest. Pariz je prepun impozantnih spomenika i građevina od kojih su neke pod zaštitom UNESCO- a. Njegova arhitektura te raznolikost pojedinih pitoresknih četvrti je ono što čini ovaj grad posebno zanimljivim. 

JEDINSTVENA ARHITEKTURA

Jeste li znali da je Eiffelov toranj najposjećeniji gradski spomenik na svijetu koji se naplaćuje?  Svake godine broji više od sedam milijuna posjetitelja. Ne propustite ovu jedinstvenu atrakciju i doživite Pariz iz drugačije perspektive. Uživajte u prekrasnom pogledu na grad, osobito u večernjim satima. Tu je i romantična šetnja uz rijeku Seinu ili bajkovita vožnja brodom. Obavezno posjetite najpoznatiju katoličku katedralu  izvan Vatikana, crkvu Notre Dame, koja će vas doslovno ostaviti bez daha. Notre Dame je pravo umjetničko djelo gotičke arhitekture smješteno u srcu grada.  

PITORESKNI GRADOVI I ČETVRTI

Posjet Parizu začinite odlaskom do boemske i umjetničke četvrti Montmartre koja njeguje parišku tradiciju još iz davnih vremena. Slikovito okruženje koje će vas dočekati na francuskim ulicama, ostavit će vas bez daha. Strasbourg obiluje prekrasnim građevinama (kula, katedrala, lokalna arhitektura), a zbog svojih vrijednosti nalazi se na popisu UNESCO-ove zaštićene baštine. 

LOUVRE

Nabavite ulaznicu za muzej Louvre te uživajte u više od 380 tisuća djela egipatske, rimske, islamske i grčke kulture. Zasigurno najpoznatija slika na svijetu, Mona Lisa, također krasi hodnike ovog impozantnog muzeja.

GLAMUROZNI GRADOVI NA AZURNOJ OBALI

Osim glavnog grada Francuske, nikako ne propustite posjet Azurnoj obali. Tamo vas čekaju glamurozni i šarmantni gradovi: Nica, Monte Carlo, Cannes i Saint Tropez. Uživajte u poznatoj i zanimljivoj šetnici u Nici pod nazivom Promenade des Anglaisbacite pogled na neobičnu građevinu – pravoslavnu crkvu Katedrala sv. Nikole ili odmarajte na nekoj od brojnih pješčanih gradskih plaža. Prošećite crvenim tepihom u Cannesu i osjetite filmski duh.

ZIMSKI SPORTOVI

Francuska je iznimno popularno odredište ne samo tijekom skijaških sezona nego i u ostalo doba godine. Mont Blanc je u pravom smislu riječi raj za planinare, penjače i zaljubljenike u brdski biciklizam.

DISNEYLAND

Za najmlađe posjetitelje, a i one nešto starije predstavljamo uvijek zabavni Disneyland. Povedite svoju obitelj na nezaboravno adrenalinsko putovanje koje će zasigurno zadovoljiti svačiju znatiželju. Francuska je idealno mjesto parove, ali i obitelji s djecom. Mogućnosti je mnogo, a na vama je da se odlučite za ono što vam se najviše sviđa i uživate u Francuskoj punim plućima.