ŽENE IZVAN OKVIRA: RADOSTI I GADOSTI MODERNOG “DEJTANJA”

Sjećate li se bakinih priča o plesnjacima? O onim već zaboravljenim mjestima gdje je upoznavanje muškaraca i žena bilo sasvim jednostavno – žene bi se obukle u prekrasne ženstvene haljine, muškarci bi ih zamolili za ples, ako žena pristane udvaranje bi se nastavilo. Takvo udvaranje često bi se pretvorilo u ljubavnu vezu, a ubrzo i u brak. Naše bake i djedovi bili su sretni s onim što imaju. Nisu znali za izraz ”ima još puno riba u moru” jer im to ”more” nije bilo dostupno.

Danas se svi mi kupamo u moru online dejting aplikacija, društvenih mreža i neograničenog izbora potencijalnih partnera. Iako u Hrvatskoj još nisu napravljena konkretna istraživanja koliko osoba koristi online aplikacije za pronalaženje partnera, statistike pokazuju kako najpopularnija Tinder aplikacija broji 50 milijuna korisnika diljem svijeta. No ako imamo toliko izbora, zašto je onda u današnje vrijeme više samaca nego ikada u povijesti? Je li nam veliki broj različitih opcija olakšao ili otežao izbor partnera? Zašto danas toliko teško plivamo u dejting vodama?

Upravo o tome pričat će se u Jazz & cabaret klubu Kontesa, 19.02. od 18h. Rajana Radosavljev i Hana Matejašić sa svojim stručnim gostima mr.sc. Velimir Dugandžić (geštalt psihoterapeut ECP), Matea Teller (NLP relationship coach), Dr.sc. Ljiljana Kaliterna (prof. psihologije i znanstvena savjetnica na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar), Domagoj Jakopović Ribafish (novinar i spisatelj) i Gala Svilan (kolumnistica). Detalje o eventu saznajte na Facebook stranici ‘Žene izvan okvira’a ulaznice u pretprodaji možete kupiti na blagajni kazališta Komedija i ulaznice.hr