NAJVEĆI SAJAM TURIZMA PLACE2GO OD 15. DO 17. OŽUJKA U ZAGREBU

Osmi po redu Međunarodni sajam turizma PLACE2GO ponovno će tijekom 3 dana svijet približiti Hrvatskoj, ali i Hrvatsku svijetu. U Areni Zagreb od 15. do 17. ožujka očekuje vas više od 200 izlagača iz 22 zemlje, nagradne igre, stručni paneli i atraktivna predavanja iskusnih putnika i poslovni susreti.

Vodeći domaći turistički sajam se u sedam godina postojanja etablirao kao platforma koja na vrlo uspješan način povezuje međunarodne turističke subjekte s potencijalnim poslovnim partnerima, tvrtke iz turističkog segmenta sa sadašnjim i budućim putnicima te općenito kao događaj koji na jednom mjestu okuplja velik broj etabliranih putopisaca i utjecajnih osoba iz svijeta putovanja.

Da će svaki zaljubljenik u putovanja naći nešto po svom ukusu pokazuje i popis zemalja izlagača, koji dolaze iz bliske nam Makedonije, Slovenije, BiH, Srbije i Austrije; ali i dalekih destinacija poput Tajlanda, Indonezije, SAD-a i Indije, pa sve do egzotičnih Sudana, Gane i Tanzanije koje se premijerno predstavljaju u Hrvatskoj.

SJEVERNA MAKEDONIJA- ZEMLJA PARTNER

Prva zemlja partner Sajma pripala je Sjevernoj Makedoniji, destinaciji koja iz godine u godinu privlači sve više Hrvata. Sjevernu Makedoniju će na panelu predstaviti Ivana Mišerić, Sandi Cenov, Dario Rocco, Ivan Pažanin i Branko Krčmar (Putoholičari) koji će nam iz prve ruke otkriti zašto je ova brzorastuća turistička destinacija odlična za odmor u svako godišnje doba. Ljupčo Janevski, direktor Agencije za promociju i podršku turizma Sjeverne Makedonije naglasio je kako je u posljednjem desetljeću Sjeverna Makedonija zabilježila kontinuirani porast broja dolazaka od 140 posto, odnosno porast u broju noćenja od 130 posto

PRIČE POZNATIH PUTOPISACA I BLOGGERA

Damir Vujnovac, iskusni putnik s brojnim zanimljivim anegdotama iz cijelog svijeta jedan od govornika ovogodišnjeg sajma. Jedna od priča na koju je sigurno najviše ponosan je ona iz Sahare gdje je uspostavio neraskidivu vezu sa Saharawi narodom s kojim se družio u dva navrata i čije je pripadnike opisao kao “uvijek nasmijane i vedra duha, bez obzira na teške uvjete u kojima žive”. Putoholičari će vas povesti na put oko svijeta u 30 dana, a Slobodan Tomić u jednu od najtajanstvenijih država svijeta, Sjevernu Koreju.

Poznati glumac Goran Grgić govorit će nam o metodama kojima u čestim poslovno uvjetovanim putovanjima spaja ugodno s korisnim, a njegov imenjak Jović približit će nam Bali kroz još jednu fascinantnu audiovizualnu priču. Ivan Bengeri autor popularnog bloga Idemo putovati, jesti i piti i iskusna putnica Jadri Apostolov dočarat će nam iskustvo sudjelovanja na jednom od najpoznatijih svjetskih hodočašća – Camino de Santiago (Put sv. Jakova).

TURKISH AIRLINES SPONZOR SAJMA

Već šestu godinu generalni sponzor sajma je Turkish Airlines, zrakoplovna tvrtka koja je širenjem flote i mreže odredišta te ulaganjem u implementaciju inovativnih ideja u posljednjih nekoliko godina uvelike učvrstila svoju poziciju na globalnom tržištu. Direktor Turkish Airlinesa za Hrvatsku Uğur Cantimur ustvrdio je kako jedna od najvećih svjetskih mreža omogućuje putnicima Turkish Airlinesa vrhunsko iskustvo putovanja, a flota od čak 333 zrakoplova koji prolaze kroz strateški smješteno istanbulsko središte, omogućuje im odličnu povezanost između kontinenata.

Uz već spomenutog generalnog sponzora Turkish Airlines te zlatnog sponzora Click IT, vrijedi istaknuti i sponzore Sajma TotalTV i Stanić, službeni rent-a-car Sajma Sixt te Adriatic osiguranje kao službene osiguravatelje. Vodeći hrvatski sajam turizma i ove je godine podržan od strane Predsjednice RH, Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Grada Zagreba kao i Turističke zajednice Grada Zagreba.