PROVEDITE KREATIVAN VIKEND NA artBAZAAR POP-UP EVENTU

Sunčani kraj travnja idealan je za kreativno druženje. Inspirirajte se i podržite talentirane umjetnike i kreativce na prvom izdanju artBazaar pop-up eventa koji će se održati u subotu, 27. travnja od 15 do 20 h u Galeriji Kortil u Rijeci (Strossmayerova 1). Zamišljen je kao jednodnevni event s nekoliko zanimljivih izlagača, a pojavljivat će se na raznim lokacijama. ArtBazaar pop-up održava se u suradnji s Vijećem mladih Benčić – Benčić Youth Council koje će tog dana otvoriti svoju 5. godišnju izložbu.

Ove godine izložba Vijeća mladih Benčić osvrće se na jednogodišnji ciklus radionica na temu ručnog rada i umjetničkih zanata u sklopu programa VMB LAB, a kako bi promicali međugeneracijsko učenje i prenošenje znanja o ručnome radu, po prvi puta će organizirati i radionice za odrasle na kojima ćete imati priliku naučiti osnove nekoliko različitih vrsta ručnoga rada. Više informacija pročitajte na Facebook eventu.

Marinski Heartmades, Crocodile Prints, Pero, Kreativno oko, samo su neki od zanimljivih umjetnika i dizajnera koji će pokazati svoju kreativnost ovog vikend. Upoznajte izlagače artBazaar pop-up eventa i podržite njihov rad.

ČABECEDA

Osim ilustrirane abecede, Čabeceda obuhvaća i šalice, majice i torbe s apliciranim ilustracijama zabavnih istarskih poslovica. Ilustracije igraju glavnu ulogu, a inspirirane su, kao i ostali vizualni dijelovi, istarskom narodnom nošnjom. Sve detalje o njihovom radu možete saznati već ovaj vikend, kao i kupiti ilustrirane Čabeceda predmete. 

CROCODILE PRINTS

Iza brenda Crocodile Prints, krije se keativan duo Ines i Dragan. Stvaraju vesele postere i razglednice, vole dizajn, ilustracije, dobre i loše ideje, a najviše puno smijeha.

“Krokodil nas je našao dok smo razmišljali kako je ovaj naš kraj dosta štos i treba to zabilježiti. I ne samo to, nego i širiti u sve kutke ovog našeg svijeta. Eto tako su ukratko nastale veseli papiri s pogledom – kvalitetnom suradnjom”- izjavili su Ines i Dragan.

IMAGINE PLASTIC

Svi Imagine Plastic proizvodi napravljeni su recikliranjem najlonskih plastičnih vrećica, koje se peglanjem pretvaraju u divan čvrsti materijal otporan na kišu.  Inače smatran smećem, i otpadnim materijalom koji zagađuje okoliš, najlon se ovim putem pretvara u razne modne dodatke te dobiva novi život. Na artBazzar pop-up eventu predstaviti će novu mini kolekciju ruksaka, torbica i nesesera izrađenih u potpunosti od recikliranih luftića i ostalih ljetnih napuhanaca.

KREATIVNO OKO

Kreativno oko su zanimljive svijeće koje izrađuju Ksenija i Tomislav. Svaka svijeća je plod trenutne inspiracije prirodom. Ovi kreativci svojim radovima žele prenijeti pozitivnu energiju i ljubav kojom su svijeće stvarane.

MARINSKI HEARTMADES

Marinski heartmades keramički predmeti oduševljavaju na prvi pogled. Talentirana dizajnerica Marina Marinski, osim keramičkih tanjura, šalica, nakita, broševa, prigodnih ilustracija za blagdane na raznim keramičkim predmetima, izrađuje i mekane jastučiće u obliku ptica She Pillows. Svakako posjetite njezin kutak na artBazaaru.

OJOMAGICO

Crteži na torbama, šalicama, drvenim kolutima, badgevima, ogrlicama nisu printevi, već je sve ručno oslikano. Umjetnica iza brenda Ojomagico radi unikatne predmete, ali postoji mogućnost i izrade po narudžbi. Upoznajte ju na artBazar pop-up eventu. 

PERO

Pero su prirodni proizvodi koji privlače svojim mirisom i sastavom.  Tim koji je kreirao ovo inovativno bio sredstvo za čišćenje i pranje rublja, počeo je s radom 2016. godine. Krenuli su s namjerom da domove učine prirodno čistima i mirišljavima, oslobode ih od otrovnih kemikalija koje su opasne za zdravlje ljudi i ljubimaca. Smatraju da nema smisla trovati svoj dom u nastojanju da bude zdraviji. Ne koriste fosfate, umjetne boje, sintetske kemikalije, štetne konzervanse i umjetne mirise. 

RENČINA ŠPAJZICA

Domaći proizvodi u ručno oslikanim i osmišljenim ambalažama: domaće marmelade, likeri i rakije, praline, patlidžani u maslinovom ulju, rajčice u maslinovom ulju, kapulice u octu i razni kolači. Odmah ćete ogladniti i poželjeti degustirati nešto iz kreativne i ukusne Renčina špajzice.