fbpx

FILMSKA RADIONICA ‘LJETNA AVANTURA’ U KINO KLUBU ZAGREB

Filmska radionica ‘Ljetna avantura’, održat će se  od 19. do 21. srpnja u Kino Klubu Zagreb, a rok za prijavu je 17. srpnja. Iako pjesma kaže Summer time and the living is easy, namjera ove radionice upravo je suprotna: izazvati i otežati stvaranje kako bi polaznici u kratkom vremenskom periodu posljedično izazvali i okvire vlastite kreativnosti unutar nepredviđenih okolnosti koje su dio gotovo svakog snimanja. Živjela improvizacija! Cilj je promjeniti ustaljene perspektive u kojoj se filmski autori često puta nađu stvarajući, kroz  prevladavanje raznolikih prepreka koje su konstanta u bilo kakvom radu na filmu.

Poput svake strastvene ljetne avanture, ova radionica pruža priliku da se autor oslobodi i razigra te da se u toj slobodi prepusti izazovima i neplaniranim okolnostima ojačavajući svoje povjerenje i suradnju s drugim polaznicima unutar grupe, prepuštajući se kreativnim intervencijama i pritom svladavajući zadane prepreke i nametnute okvire. Uz brainstorming, pripremu, razradu, snimanje i montažu polaznici u 3 intenzivna vruća dana uspijevaju kroz niz prepreka svoju početnu ideju zaokružiti u cjeloviti film i reflektirati se na zajednički i samostalni proces rada.  

Na radionicu se prijaviti može kao samostalni autor koji poznaje osnove snimanja/režije/montaže ili kao grupa od tri člana (koja uključuje neke od sljedećih funkcija: scenarist, redatelj, snimatelj, glumac, montažer). Ukupan broj polaznika je 12 a za prijavu je potrebno na radionice@kkz.hr, do 17.srpnja 2019. poslati samostalno ili kao grupa:

– jednu rečenicu u prozi ili stihu o tome što je najveći izazov u filmskom stvaranju za tebe/vas

– dvije slike koje te/vas predstavljaju na bilo koji način (asocijativno)

– tri riječi koje padnu na pamet kada se kaže improvizacija

-četiri kontakt informacije: ime, prezime, broj i e-mail

Radionica traje samo 3, ali cijela dana te se od polaznika očekuje da u ta tri dana mogu svoje vrijeme posvetiti radu. Termin održavanja radionice je 19.-21.srpanj 2019. Radionica je besplatna, a sva tehnička oprema kao i klimatizirani prostor za rad osigurani su od strane Kinokluba Zagreb. Voditeljica radionice je redateljica Dalija Dozet.