NEDOSTAJU VAM RAZGLEDNICE? UPOZNAJTE POSTCROSSING PROJEKT

Topli ljetni dani uvijek bude uspomene na vrijeme kad smo na povratku s ljetovanja nailazili pune poštanske sandučiće. Razglednice iz raznih morskih krajeva uz slane pozdrave i obećanje o skorašnjem susretu, zamijenile su mobilne aplikacije i mailovi. Kultura slanja razglednica u vrijeme ljetovanja i putovanja, običaj je koji je s dolaskom 21. stoljeća gotovo potpuno nestao. Danas ih još njeguju starije generacije dok mlađe stvaraju digitalnu inačicu razglednica ili jednostavno šalju fotografije s društvenih mreža kao što je Instagram i Facebook.

Čar razglednica nije samo pozdrav s Jadrana ili drugog kraja svijeta, razglednice su upoznavanje sa zemljom ili gradom iz kojeg se javljaš i skupljanje uspomena. Kako bi poštanski sandučić vratio osmijeh na lice ljudi, te umjesto reklama i računa dostavljao i iznenađenja koja vam mogu uljepšati dan, osmišljen je Postcrossing projekt. Ako sanjate o putovanjima svijetom, volite upoznavati nove ljude, učiti o različitim kulturama i jezicima, ali trenutno ne možete ostvariti svoj san, ovo je zajednica za vas. Upoznajte Postcrossing!

ŠTO JE POSTCROSSING?

Postcrossing je online projekt koji je namijenjen za razmjenu razglednica s ljudima diljem svijeta. Zajednica je pokrenuta 2005. godine idejom Paula Magalhãesa koji je želio sačuvati običaj slanja razglednica i stvoriti online zajednicu na kojoj istomišljenici mogu izmjenjivati razglednice. Zajednica trenutno broji oko 720 000 članova iz 213 zemalja svijeta. Kako bi počeli s izmjenjivanjem razglednica, potrebna je registracija profila na Postrcrossing stranici i slanje vaše prve razglednice u svijet. Odabir slanja razglednice je nasumičan, što je dodatan faktor iznenađenja, jer ne znate gdje vaša razglednica odlazi. Čim stranica odabere osobu kojoj šaljete razglednicu, nakon dostave, možete očekivati jednu na svoju adresu.

PUTUJ PO SVIJETU IZ NASLONJAČA

Osim izmjene razglednica, ovo je prilika za sklapanjem prijateljstava, razmjenu jezika i interesa prema istom hobiju. Brojni korisnici ove online zajednice tvrde da im je otvaranje profila na stranci Postcrossing najbolji potez koji su učinili. Izmjenjivanjem razglednica upoznali su mnoge zanimljivosti od zemljama iz koje su razglednice doputovale i sklopili neprocjenjive prijateljske veze zbog kojih danas imaju prijatelje u svim krajevima svijeta. 

POSTCROSSING JE ZA SVE GENERACIJE

Slanje razglednica nije rezervirano samo za mlade ljude koji su željni istraživanja svijeta i sklapanja prijateljstava. Postcrossing može biti jednako interesantan za studente, kao i umirovljenike kojima primanje i slanje razglednica može biti zanimljiv hobi. Upoznat ćete različite ljude, upoznati njihove običaje, jezike, različite rukopise i načine pisanja, markice iz različitih država i izmamiti nekome smijeh na lice svojim odabirom razglednice. Sedam kontinenata nikada nije bilo bliže, upoznajte njegove stanovnike i pošaljite razglednice na put oko svijeta.

 


Pročitaj još:

SOLOGAMIJA – TREND KOJI SE PROŠIRIO DILJEM SVIJETA

PRVI HOTEL U SVEMIRU OTVARA SE 2022. GODINE