7 NAVIKA USPJEŠNIH ŽENA

Svaka žena ima svoju definiciju uspjeha, no postoje neke osobine koje moćne i uspješne žene dijeli od ostalih. Pronaći ravnotežu između posla, obitelji, druženja s prijateljima i ostalih obaveza katkad se čini teško, ali nije nemoguće. Uspješne žene koje imaju jasno posložene prioritete i dobre organizacijske sposobnosti drže sve pod kontrolom i naučile su snalaziti se u svim situacijama. 

Sve dobre navike su stvar rutine i vremena. Ne zaboravimo da se čovjek razvija i mijenja svakog dana, zato si dajte vremena i počnite od malih stvari. Cijeneći stvari koje vas okružju i uživajući u svakom trenutku, pronaći ćete pravu ravnotežu u životu koja će povoljno utjecati na vaš poslovni i privatni život. Donosimo vam sedam navika snažnih i samostalnih žena koje možete usvojiti već ovog mjeseca. 

ZAPOČNITE DAN POZITIVNIM STAVOM 

Započnemo li dan s 5 do 10 minuta razmišljanja o ciljevima, uspjesima i trenucima koji nas čine sretnima s vremenom ćemo postati zadovoljniji. To se ne odnosi isključivo na zadovoljstvo s okolinom u kojoj se nalazimo, već i sa samima sobom. Postoje različiti načini koji mogu pomoći pri razvijanju ovakve navike. Neke žene se odlučuju na meditaciju, neke uživaju u toploj i mirisnoj kupki, dok druge mir pronalaze u zapisivanju svojih misli. Pronađite što vam najviše odgovara i neka vam to postane rutina.

NAPRAVITE PRVI KORAK

Uspješne žene ne čekaju prilike, one ih stvaraju. Zapamtite da sve što želite i zamislite, zaista možete ostvariti. Nemojte čekati savršeni trenutak, priliku ili osobu. Sve se događa u ovom trenutku i neka vam to uvijek bude misao vodilja prema naprijed. Nakon što napravite prvi korak u bilo kojem području, svaki sljedeći je lakši.

Kad se odluke, želje i ciljevi napokon počnu ostvarivati, osjetit ćete moć koja će vam biti podrška u sljedećim odlukama. Ako nešto i ne uspijete ostvariti, ne obeshrabrujte se. Ako ne probate nešto ostvariti, nikada nećete znati jeste li mogli uspjeti. Odustajanje nikada nije opcija, jer snažne žene stoje iza svojih ciljeva i uvijek traže način za realizaciju zamišljenih ideja.

VJERUJTE U SVOJ USPJEH

Kada vjerujete u svoje sposobnostisnaguriječi i misli tada razvijate odlučnost i  samouvjerenost. svakoj situaciji pokušajte zamislite sebe kao pobjednika. S takvim stavom uvijek ćete dati najbolje od sebe. Vjerujte u ono što imate ponuditi sebi i svijetu. Ako iz neke situacije i ne izađete kao pobjednik, znat ćete da to nije bio vaš put i nastaviti tražiti područje u kojem možete ostvariti svoje ambicije.

BAVITE SE TJELOVJEŽBOM

Bavljenje sportom ili bilo kakvom fizičkom aktivnošću postalo je lijek za sve životne probleme. Možda ne rješava srž problema, ali uvelike pomaže našem tijelu, umu i duhu. Mnoge uspješne žene ne biraju sport isključivo da bi izgledale dobro, nego da bi se tako osjećale. Svakodnevno vježbanje pomaže kod stresa i anksioznosti, te luči hormon endorfin koji nam pomaže da se osjećamo sretno i zadovoljno.

ODVOJITE VRIJEME ZA SEBE

Žene često daju prioritet kućanskim poslovima, obitelji i prijateljima zapostavljajući sebe. Uspješna žena zna pronaći vrijeme za sebe i ravnotežu između ostalih obaveza. Odvojite li sat vremena za sebe, u bilo koje doba dana, učinit ćete veliku promjenu u vašem životu. Pronađite aktivnost koja uključuje samo vas i dajte si vremena za napredak.

STVARAJTE ISKRENE VEZE

Ključ uspjeha je imati podršku u onome čime se bavite ili što želite postatiLijepe riječi zaista otvaraju svaka vrata, zato budite otvoreni i ljubazni prema ljudima. Nikad ne znate koga možete sresti na putu i tko vam može pomoći u budućnosti. Prijateljstva i obitelj najčvršće su veze koje možete stvarati, ali i one koje je najteže održavati. U prijateljstvu, kao i u poslu pristupajte prioritetno i uvijek vraćajte dobro onima koji su i vama bili podrška na putu.

NEMOJTE SE USPOREĐIVATI S DRUGIMA

Nitko na ovome svijetu nije savršen. Svaka žena se bori sa svojim nesigurnostima, zato nemojte misliti da je nekome bolje nego vama. Takva misao nije put ka uspjehu, pa se radije fokusirajte na svoje ciljeve i zacrtani put. Možete se ujutro probuditi i nastaviti s mislima da niste dovoljno dobri ili možete odlučiti da će ovo biti dobar dan, prepun samopouzdanja. Odluka je na vama. Birajte mudro i ponosite se svojom jedinstvenošću. Hrabro naprijed!   

Prati nas na ➡ Instagramu & Facebooku

Foto: © Unsplash


Pročitaj još:

KAKO IZGLEDATI DOTJERANO KADA SE TAKO NE OSJEĆAŠ?

PRVI THE MISSADVENTURE FESTIVAL – VIKEND DOBRIH EMOCIJA I INSPIRATIVNIH PRIČA