ŠETNJA ULICAMA LONDONA KROZ FOTOGRAFIJE ALEXA BARTSCHA

Fotograf i ljubitelj glazbe Alex Bartsch godinama je pažljivo  istraživao mjesta na kojima su se snimale cover fotografije za 42 reggae albuma. Dobro se upoznao s naslovnicom albuma i izvornim mjestima i krenuo u ostvarenje dugogodišnjeg projekta. Alex je stvorio fascinantnu seriju fotografija ‘Covers’ koja ne samo da predstavlja pravi fotografski dragulj, nego i nostalgičnu šetnju kroz povijest Londonske reggae scene.

Za Alexa Bartscha možemo reći da je pravi reggae fan, a s glazbom Bobom Marleya upoznao se još dok je bio dijete. Ljubav prema reggae ritmu i najdražim albumima, inspirirala ga je da provede deset godina života  tražeći izvorne lokacije najpoznatijih reggae vinil ploča u Londonu.

Sve naslovne fotografije ploča su izvorno snimljene u Londonu od 1967. do 1987., a Alex je inspiriran zbirkom stvorio vlastite zapise. Pronaći scenarij mnogih mjesta na pločama bio je pravi izazov, pa je fotograf morao provesti puno vremena na vožnju biciklom po ulicama Londona. Na samom kraju, možemo reći kako je rezultat fotografija apsolutno fascinantan. Ne otkriva samo lokacije gdje su snimljeni albumi, već i činjenicu da se unatoč prolasku vremena, London nije toliko promijenio.

Prati nas na ➡ Instagramu Facebooku

Foto: © Alex Bartsch


Pročitaj još:

NOVA VANS KOLEKCIJA INSPIRIRANA VAN GOGHOM

NAJLJEPŠI SVJETSKI PROZORI KROZ OBJEKTIV PORTUGALSKOG FOTOGRAFA

FRIDA KAHLO – MEKSIČKA SLIKARICA KOJA JE PROMIJENILA UMJETNOST 20. STOLJEĆA