fbpx

U POTRAZI ZA GOBI – PRIČA O NEVJEROJATNOM PRIJATELJSTVU ČOVJEKA & PSA

Jeste li čuli za knjigu ‘U potrazi za Gobi’? Radi se o čudesnoj priči Diona Leonarda, prekaljenoga ultramaratonca koji je na 250-kilometarskoj utrci kroz pustinju Gobi na putu našao psa lutalicu. Ljupka kujica, koja će poslije dobiti ime Gobi, dokazala je da nedostatak u veličini i više nego nadoknađuje svojim srcem, prateći u stopu Diona preko gorja Tien Shan, golemih pješčanih dina, preko crnih pijesaka pustinje Gobi, ne napuštajući ga gotovo 130 kilometara.

Dok je Dion svjedočio nevjerojatnoj odlučnosti i srčanosti male životinje, i sâm je doživio duhovnu promjenu. Dok su za njega utrke prije značile pobijediti i biti najbolji, sad mu je cilj bio zadržati Gobino prijateljstvo poslije ciljne crte. Počeo je puštati Gobi da prespava s njim u šatoru, dijeleći s njom ono malo hrane što je imao i prenoseći je preko brojnih rijeka, čak i kad je to značilo zaostati u utrci ili, još gore, možda i ne završiti utrku.

Premda Dion nije pobijedio u utrci, stekao je nešto mnogo važnije – nov pogled na život i novu prijateljicu koju je namjeravao povesti kući čim riješi administrativna pitanja. Međutim, prije nego što ju je uspio odvesti kući, Gobi je nestala u velikome kineskom gradu u kojem su je čuvali. Dion ju je uz pomoć stranaca i svestranu podršku na internetu počeo tražiti i naposljetku se ponovno našao s čudesnom životinjom koja mu je promijenila život te njemu i svijetu pokazala da su čuda moguća. 

Autor svjetskog bestsellera dolazi u Zagreb, a promocija knige ‘U potrazi za Gobi’ održat će se 17. listopada u Hoću Knjigu Megastore. Dan poslije, točnije 18. listopada s Gobi i Dionom se možete družiti u Planeotopiji, a 19. listopada iskoristite jedinstvenu priliku i od 10 do 13:30 u parku Maksimir sudjelujte u utrci za pse u azilu Dumovec. Ne propustite biti dio ove divne humanitarne priče i upoznati autora čija je knjiga dotaknula brojne ljubitelje životinja diljem svijeta.

Foto: © Facebook ‘Finding Gobi’