10 PSEĆIH ZAPOVJEDI: ZNATE LI ŠTO BI VAM PAS PORUČIO KAD BI MOGAO GOVORITI?

mops

Vlasnici kućnih ljubimaca nesumnjivo žele učiniti najbolje za svoje životinje, ali još uvijek postoji dilema o tome što njihovi ljubimci zapravo razmišljaju i osjećaju, iz trenutka u trenutak. Kad bi psi mogli govoriti, vjerojatno bi nam poručili mnogo toga. Sam govor tijela i pogled već govore mnogo, a riječi su katkad i suvišne.

Nježni dodir njuške na koljenu ili ruci, govori koliko vam je životinja privržena i što joj znači vaša prisutnost. Mir, sreću i spokoj. Znate li što bi vam pas poručio kad bi mogao govoriti? Dobro pročitajte ovih 10 zapovjedi, volite, čuvajte i poštujte svoje ljubimce. Budite uz njih svaki dan, kao što su oni uz vas. Njihov život brzo prolazi.

10 PSEĆIH ZAPOVJEDI

1. Moj život vjerojatno traje između 10 i 15 godina. Svako odvajanje od tebe bit će mi bolno. Imaj to na umu prije nego što me nabaviš.

2. Daj mi vremena da shvatim što tražiš od mene.

3. Imaj povjerenja u mene, to mi je važno.

4. Nemoj se dugo ljutiti na mene i ne kažnjavaj me zatvaranjem. Ti imaš svoj posao, zabavu i prijatelje, ja imam samo tebe.

5. Pričaj mi. Ako i ne razumijem tvoje riječi, razumijem tvoj glas kada mi govoriš.

6. Imaj na umu da nikada neću zaboraviti kako se odnosiš prema meni.

7. Prije nego što me udariš, zapamti: Imam zube kojima bih ti lako mogao smrskati kosti ruke, ali sam izabrao da to ne učinim.

8. Prije nego što me izgrdiš jer ne surađujem ili sam lijen i tvrdoglav, zapitaj se muči li me nešto. Možda ne dobivam pravu hranu ili sam predugo bio na suncu ili starim pa mi je srce oslabjelo.

9. Brini se za mene kada ostarim. I tebi će se dogoditi isto.

10. Pođi sa mnom na teška putovanja. Nikada nemoj reći “ne mogu to gledati” ili “učinite to u mojoj odsutnosti”. Sve lakše podnosim kad si ti uz mene.

pas

Prati nas na ➡ Instagramu Facebooku

Foto: © Unsplash


Pročitaj još:

KAD TE LJUBAV PRONAĐE – PRIČA O JEDNOM PSU

USAMLJENOST MOŽE UZROKOVATI DEPRESIJU KOD PASA

U POTRAZI ZA GOBI – PRIČA O NEVJEROJATNOM PRIJATELJSTVU ČOVJEKA & PSA