BOŽIĆNI SAJAM 2019: HUMANITARNI PROJEKT MEĐUNARODNOG KLUBA ŽENA ZAGREB

božićni sajam

Međunarodni klub žena Zagreb (IWCZ) organizira 26. Christmas Bazaar na zagrebačkom Velesajmu, u nedjelju 01. prosinca. Međunarodni klub žena je nevladina, neprofitna udruga za žene svih nacionalnosti koje borave u Hrvatskoj. Klub ima više od 250 članica iz 50 različitih zemalja. Događanje humanitarnog karaktera pod pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Hrvatske i gradonačelnika grada Zagreba, održat će se  od 11 do 16 sati. Božićni sajam otvorit će solistica Valentina Fijačko Kobić s arijom iz moderne opere ” Madam Butterfly” uz pratnju orkestra Hrvatskog narodnog kazališta.

božićni sajam

Foto: © Davorin Višnjić

Kao i svake godine, tijekom događanja na pozornici će se izmjenjivati nastupi u tradicionalnim nošnjama koji će biti popraćeni međunarodnom glazbom, a svaka će predstavljati jednu od zemalja. Osim glazbe, u središtu događanja je gastronomska ponuda koju priprema više od 35 predstavništava stranih država u Republici Hrvatskoj.

Putovanje svijetom od Španjolske, Kanade, Turske, Njemačke i brojnih drugih zemalja, posjetiteljima će pružiti jedinstveno kulturno i gastronomsko iskustvo. Osim uživanja u jelu, organiziran je i vintage bazar odjeće, knjiga, ručnih radova i proizvodi iz cijelog a kupnjom tombole sudjelujete u bogatoj ponudi nagrada uz podršku sponzora.

Foto: © Davorin Višnjić

Među njima je Turkish Airlines, Institut za španjolski jezik i kulturu, Berlitz škola stranih jezika, Croatia Airlines, Canopy by Hilton Zagreb, T-Com, Hrvatsko narodno kazalište i brojni drugi. Sav novac od prodaje ide u humanitarne svrhe, a ovoga puta novac se skuplja za Društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece ‘Mali zmaj’. Mali zmaj pomaže preko 150 obitelji u Hrvatskoj s ukupno 350 djece. Ove obitelji od udruge na mjesečnoj bazi dobivaju pomoć u obliku hrane, namirnica, odjeće i ostalih potrepština neophodnih za život.

Foto: © Davorin Višnjić

Zakoračite u prosinac u zabavnom i međunarodnom okruženju koji je Međunarodni klub žena Zagreb pripremio za vas. Kupnjom hrane, tombole i ostalih proizvoda na Božićnom sajmu postajete dio velike humanitarne priče koja će ovih blagdana vratiti osmijeh na lice brojnoj djeci. Uljepšajmo im Božić i zajedničkim snagama poboljšajmo njihovu kvalitetu života.

 

Prati nas na ➡ Instagramu Facebooku


Pročitaj još:

NAJTOPLIJE MJESTO OKUPLJANJA OVOG ADVENTA JE NA EUROPSKOM TRGU

TUGA & SLAVA, NOVI FILM PEDRA ALMODÓVARA U KINIMA OD 28. STUDENOG