10 IDEJA ZA BOŽIĆNE POKLONE S POTPISOM HRVATSKIH KREATIVACA

Vrijeme blagdana je idealno da svojim najdražima pripremite posebno iznenađenje koje će ih dočekati ispod božićne jelke. Poklon od srca, nešto što u potpunosti odgovara njihovoj osobnosti i željama, nešto što će s ljubavlju zauvijek čuvati. Kreativni pokloni su uvijek najbolji izbori, a osim što darujete nešto unikatno, inspirativno ili handmade podržavate vještine i ideje ljudi koji stoje iza tih brendova. Za ove blagdane izdvojili smo 10 poklona koje potpisuju hrvatski kreativci, a čiji rad pratimo i cijenimo. Ako još uvijek niste odabrali poklon svojim najdražima, inspirirajte se našim listom.

LYKKE – NAKIT S DOZOM SREĆE

Lykke mirisni nakit i talismani sreće oduševljavaju svojim unikatnim dizajnom i posebnom elegancijom. Mirisni medaljoni od kirurškog čelika i 18 karatnom pozlatom u kompletu s raznobojnim spužvicama u koji možete nakapati eterično ulje i najdraži parfem, dostupni su u nekoliko modela. Kolekcija je nedavno upotpunjena dizajnom koji je inspiriran hrvatskim simbolima. Lykke srebrni talismani sreće s oznakom 925 i 14 karatnom pozlatom imaju posebno kreirane privjeske za koje se vjeruje da vas štite i donose sreću.

Ovaj hrvatski brend iza kojeg se kriju kreativni duo Darija Kovačević i Krešimir Petrić prepoznat je diljem svijeta, a nedavno su predstavili Lykke Rose kolekciju ogrlica, mirisnih medaljona, narukvica i naušnica koji odišu posebnom ženstvenošću. Lykke možete kontaktirati putem online shopa, Instagrama i Facebooka, a u subotu 21.12. od 11- 16 h dođite u Lykke Pop-up Christmas Shop u Drama baru u Dalmatinskoj ulici. Vino, delicije i naravno, shopping za sve koji još nisu odabrali božićni poklon. Lykke nakit možete potražiti i u Hotelu Sheraton– Butik Štacun i Skinfinity Boutique.

lykke

MAYA LOVES MR. BOWTIE

Za ove blagdane vam je potrebno nešto zaista posebno i unikatno. Stižu domjenci, obiteljska okupljanja, doček Nove godine, ali outfitu uvijek nedostaje nešto što će u potpunosti pokazati jedinstveni modni izričaj. Upoznajte drvene leptir mašne za muškarce i žene ‘Maya Loves Mr. Bowtie’. Ovaj modni dodatak koji se izrađuje od hrvatskog hrasta sušenog 30 godina idealan je za sve casual ili svečane prigode, a može se nositi s dvije strane. Osim leptir mašni u ponudi su narukvice, ogrlice i originalni tregeri. Maya Loves Mr. Bowtie ponudu možete pogledati na web shopu, Facebooku i Instagramu.

maya loves mr. bowtie

MINIMALIST

Minimalist je novi domaći brend iz Rijeke koji u svojoj ponudi ima zanimljive handmade proizvode s autorskim skicama. Na Instagramu su nedavno predstavili prvu kolekciju pod nazivom LaLaLampa, a jedinstveni dizajn su prenijeli na majice, šalice i torbe. Ilustracije leptira, mjeseca, orašara i ostalih božićnih motiva, sjajno se uklapaju u ovu dizajnersku priču inspiriranu minimalizmom. U prvoj riječkoj čajani Samovar, u petak 20.12. u 18 h družite se s Minimalisticama na adventskom pop-up kutku i kupite svoj božićni poklon. Potražite ih na i Facebooku, Instagramu ili kontaktirajte putem e-maila: minimalisteri@gmail.com.

ART PLAKATA

Art Plakata je domaći brend koji plijeni pažnju unikatnim grafikama i plakatima koji vas vode u šetnju hrvatskim gradovima s neizostavnim vintage elementima. Sve je započelo sa Zagrebom, no ubrzo se proširilo na druge gradove poput Zadra, Splita i Vinkovaca. Imate u svom životu retro dušu koja uživa u umjetnosti? Ovo je definitivno poklon za nju! Jedinstvene Art Plakate možete naručiti putem maila artplakata@gmail.com, Facebooka ili Instagrama.

art plakata

BEYLA JEWELRY

Beyla Jewelry je brend koji uspješno posluje od 2017. godine i kroz nakit promovira brački kamen. Kombiniranjem visoko kvalitetnih materijala, dragog i poludragog kamena, Beyla svojim kupcima nudi moderan dizajn u spoju s tradicijom. Prepoznatljiv nakit Beyla u svojoj kolekciji ima i motivirajuće medaljone od nehrđajućeg čelika s posebnom porukom kojom možete iznenaditi vaše najdraže, kao i posebnu Bridal kolekciju, nakit za djecu Beyla Kids te Arey kolekciju za muškarce.

Osim nakita, Beyla u ponudi ima radionice nakita u kojima se uči kako hobby pretvoriti u posao i  sve o tehnikama izrade, materijalima kao i marketingu i poslovanju. Ovog Božića svoje prijatelje i obitelj možete iznenaditi s posebnim Beyla nakitom, ili edukacijom koja će im otvoriti neka nova vrata u 2020. godini. Sljedeća radionica u Zagrebu na rasporedu je 22.02. i 23.02. 2020. Beyla Jewelry potražite na webu, Instagramu i Facebooku.

AMARA – HANDWOWEN DESIGN

Amara u svojoj ponudi ima odjevne, ukrasne i proizvode za dom koji su izrađeni isključivo tehnikom ručnog tkanja. Ovaj brend je sinonim za slow fashion, jer svojim kupcima prije svega želi pružiti prirodne i ekološki prihvatljive materijale. Osim što je sve handmade, odnosno u slučaju Amare handwoven, svaki komad iz Amara kolekcije je unikatan. Od torbi, tunika, pojasa, vunenog tepiha do šala, ovaj brend ima doista posebne komade za darivanje. Što sve nudi Amara shop, možete pogledati na službenoj web stranici, Instagramu i Facebooku.

amara design

MISS PEPPER ART

Ručno izrađen art nakit s potpisom Miss Pepper Art u svojoj ponudi ima zanimljive broševe od tkanina, nakit od epoxy smole, a nedavno su predstavili i kolekciju rope ogrlica pod nazivom ‘Miss Infinity’, ‘Miss Authority’ i ‘Lady Harmony’. Primjećujemo zanimljivo odabrana imena ogrlica, a možete ih pokloniti i prema osobnosti žene kojoj darujete ovaj kreativan nakit. Dođite 21.12. od 9 do 15 sati na riječki Sajam Rukotvorina by 4K i upoznajte Miss Pepper Art. Njezin rad možete pratite na Instagramu, gdje možete pogledati cijelu ponudu nakita.

miss pepper art

CVIT HANDMADE

Ručno oslikani Cvit Handmade tanjuri oduševit će vas na prvi pogled. Bajkovite ilustracije izmamit će osmijeh na lice svakom djetetu, ali i odraslom čovjeku koji čuva dijete u sebi. Jež, lav, zec, božićni natpisi, povrće ili personalizirana imena, sve je to dio predivne Cvit Handmade ponude. Mogu se koristiti za jelo ili kao dekoracija. Tanjure također možete naručiti kao dio poklon paketa Cvit & co. Pogledajte njihov rad na Instagramu i web stranici Cvit & co.

cvit handmade

ŠULJICE

Šuljice je novi hrvatski brend koji u središte stavlja minimalizam, klasiku i prirodne materijale. U želji stvaranja korisnih komada odjeće, u njihovom slučaju košulja, ovaj jedinstveni brend ženama želi ponuditi zadovoljstvo nošenja šuljica. Kvaliteta ispred kvantitete, univerzalne veličine i slow fashion – to je moto ovog sjajnog brenda. Šuljice potražite na Instagramu i Facebooku.

šuljica

SOVICA – HANDMADE STUDIO

Sovica Handmades je kreativna priča inspirirana djecom. Brand koji se bavi izradom tekstilnih predmeta za uređenje dječjih soba kao što su zaštitne ogradice za krevetiće, poplune, jastuke i igračke. Svaki od navedenih predmeta dizajniran je i prilagođen potrebi kupca. Proizvodi mogu biti personalizirani, što ih čini posebnim, i idealni su za poklon djeci. Iza svakog proizvoda stoji pozitivna emocija, puno ljubavi, rada i truda. Ponudu Sovice možete pogledati na službenoj web stranici, Instagramu i Facebooku.

sovica handmades

 

Prati nas na ➡ Instagramu Facebooku


Pročitaj još:

ŠARMANTNE ŠALICE ‘ŠINJORINA DIŠPETOŽA’ ULJEPŠAT ĆE VAM SVAKO JUTRO

JO-JO DESIGN KOLEKCIJA OGRLICA & BROŠEVA KOJA SVAKU ŽENU ČINI POSEBNOM

WANDERLUST BY NIMFA CALYPSO – NOVA KOLEKCIJA TORBI ZA SVE LJUBITELJICE PUTOVANJA