PRIJAVI SE NA ‘FILM ESEJ’ RADIONICU U KKZ-U DO 19. SIJEČNJA

Ako te zanima proces sastavljanja strukture filma i osvještavanje montažnog promišljanja, prijavite se na radionicu ‘Film esej’ do 19. siječnja. Forma film eseja vrlo je prisutna i neprestano širi svoje mogućnosti. Ova napredna radionica otvara prostor za istraživanje tih mogućnosti kroz montažnu perspektivu i autorski rad na vlastitom filmu. Uz autorove ideje, njegov ”glas” u obliku naracije ima značajnu ulogu u strukturi film eseja. Filtriranjem misli, ideja i postupaka autor svjesno stvara gestu koja rezonira s gledateljem.

Radionica će biti podijeljena u tri dijela. Prvi dio je uvod gdje se kroz gledanje različitih primjera i rješavanje praktičnih zadataka osvještavaju filmski postupci i mogućnosti u formi film eseja. Drugi dio se odnosi na promišljanje autora o vlastitoj ideji, ”montažna” skica na papiru, snimanje i prikupljanje potrebnog materijala. Treći dio je montaža gdje se ideje dovode u kontekst, isprobavaju postupci i stvara dijalog unutar kojega se aktivira gledatelj.

Na ovu naprednu radionicu mogu se prijaviti autori koji poznaju osnove snimanja/režije/montaže. Predviđeno trajanje radionice je od kraja siječnja do kraja travnja, s ponekim pauzama za samostalan rad, u dogovoru sa voditeljicom.

Za prijavu je do 19.siječnja 2020. na radionice@kkz.hr potrebno poslati:

1) Motivaciju polaznika

2) Ideju o kojoj već neko vrijeme autor razmišlja i razlog zašto bi istu želio/la istražiti

3) Do pet slika koje predstavljaju tu ideju i opis ili komentar na pojedinu sliku

O VODITELJICI:

Iva Gavrilović  (1991., Virovitica) diplomirala je montažu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Uz montažu kratkih filmova i komercijalnih projekata fokus prebacuje na video projekcije i autorski film. Istraživanje filmske i video forme u svrhu stvaranja bliskog, a opet novog iskustva gledanja ističe kao svoju preokupaciju.