MOTOVUN SLAVI 100 GODINA FEDERICA FELLINIJA: AMACORD U LAUBI

Motovun Film Festival i Talijanski institut za kulturu u Zagrebu slave 100 godina Federica Fellinija programom koji će se održati u subotu, 18. siječnja. Stoljeće nakon svog rođenja, Federico Fellini i dalje nastavlja izazivati oduševljenje  svojom neponovljivom kreativnošću i autentičnim filmskim jezikom. Provedite večer s Fellinijem, u neponovljivoj atmosferi zagrebačke Laube.

18:00 – 20:00 KVIZ SA MORANOM ZIBAR

Roberto Rossellini, Vittorio De Sica, Cesare Zavattini, Luchino Visconti, Giuseppe De Santis… što znate o talijanskim neorealistima? Ma nije važno ako ne znate mnogo! Profesorica Morana Zibar obećala je biti nježna dok bude provjeravala vaše znanje o talijanskoj kulturi i načinu života.

19:45 – IZLOŽBA FELLINI I HRANA

U Fellinijevim filmovima, a donekle i u njegovim grafikama, okus se pojavljuje kao iznimno važan osjet koji usko graniči s erosom. U Laubi će biti prikazana izložba u tri cjeline: Crteži na papiru, Crteži na ubrusima od tkanine i Crteži iz knjige snova te video dokumentarca Fellini i hrana. U slast!

20:00 – SOUNDTRACK ENSEMBLE

Fenomenalna ekipa koju čine Davorka Horvat, Christian Peter , Berislav Antica, te Damir Horvat izvode najpoznatije teme iz Fellinijevih filmova kao uvod u projekciju njegova najpoznatijeg rada.

20.15 – AMACORD – PROJEKCIJA FILMA

“Amacord” pripovjeda priču o razuzdanoj skupini likova koji tijekomfašističke vladavine žive u Riminiju, Fellinijevom rodnom mjestu. Osvojio je Oscar za najbolji film na stranom jeziku, te ušao u filmsku povijest kao jedno od najvažnijih, najemotivnijih i najduhovitijih djela europske kinematografije.

22:00 DOLCE VITA – PARTY S TALIJANSKIM VINIMA

Ovo ne treba puno objašnjavati: red sjajnih talijanskih vina po promotivnim cijenama, red muzike od koje noge sami plešu, prvo motovunsko druženje u 2020. kao uvod u još jedan sjajni program kojeg Motovun festival već naveliko priprema.