GENTLE SOUL STUDIO: NOVO ALTERNATIVNO – KREATIVNO MJESTO U ZAGREBU

Dino Helvida i Zorana Unković, imena koja se kriju iza Gentle Soul brenda, otvarili su vrata svog novog studija u petak 24.1. na adresi Ilica 137. Svečano otvorenje studija bilo je u duhu njihovih osobnih i poslovnih ideala pa su posjetitelji mogli uživati u potpuno veganskom izboru jela i pića uz atraktivne umjetničke performanse. Također, kao veliki zaljubljenici u životinje, svojim posjetiteljima spremili su i humanitarnu tombolu s vrijednim nagradama od kojih su svi prihodi išli Udruzi za zaštitu životinja „Anima Dvor“.

Ovi kreativci i zaljubljenici u tjelesne modifikacije na domaćoj su piercing i tattoo sceni prisutni već godinama. Poučeni iskustvom i radom s klijentima raznih profila, odlučili su se spojiti najbolje od svih svijetova, u jednadžbu dodati svoje visoke radne standarne i osobne životne vrijednosti i sve to uobličiti u brend pod nazivom „Gentle Soul“. Ništa u ovoj priči nije slučajno, pa tako ni ono što stoji iza njenog naziva.

„Želja nam je demistificirati i demarginalizirati svijet tjelesnih modifikacija. Gentle Soul je podržavajuće mjesto bez osude, gdje nam je želja da se naši klijenti osjećaju opušteno i kao kod kuće. Radno vrijeme je izričito po dogovoru s klijentima što nam omogućuje da se svakom klijentu posvetimo u potpunosti i bez ometanja. Svijet tjelesnog ukrašavanja već odavno ne pripada na margini. Ono je sve prisutnije u mainstream-u, a naša je misija da široj javnosti približimo taj svijet i svojim primjerom i svojim radom.“

Međutim, Gentle Soul nije samo mjesto za ovakav vid umjetničkog i kreativnog izražavanja. Velika im je želja svoj prostor otvoriti kreativnim osobama raznih profila i svima onima koji imaju želju podijeliti svoje znanja i/ili vještine. Pa će se tako studio po potrebi pretvarati u mini galeriju umjetničkih radova i rukotvorina, radionica, predavanja, performansa i slično.

„Voljeli bi smo naš studio formirati kao open space za kolege iz umjetničkog svijeta i omogučiti im prostor za izražavanje gdje će se osjećati podržano jer smo i sami svjesni koliko je takav pristup plodonosniji za cijelu kreativnu zajednicu.“

 

Dino Helvida, profesionalni je piercer koji se ovim poslom bavi već 10 godina. Počeo je u svom rodnom gradu Zenici, a paralelno se konstantno usavršavao i educirao o svijetu piercinga na raznim predavanjima, seminarima i radionicama u Hrvatskoj i Europi. 2014. godine se seli u Zagreb gdje počinje put koji je doveo do Gentle Soul-a. U svom radu koristi se isključivo vrhunskom opremom i tehnikama.

Zorana Unković, akademska umjetnica i zaljubljenica u tjelesne modifikacije u ovaj je svijet dublje zaronila uz svog partnera, Dinu, s kojim zadnjih 5 godina aktivno radi na realizaciji Gentle Soul projekta.