DARYNA KOSSAR: UKRAJINSKA UMJETNICA OD HRANE STVARA UMJETNIČKA DJELA

Fotografiranje hrane na umjetnički i oku privlačan način, vještina je koja se stječe posebnim trikovima, ali prije svega velikim kreativnim potencijalom. Postoje ljudi koji zarađuju za život zahvaljujući tom talentu, a vizualna umjetnica i fotografkinja Daryna Kossar može se istaknuti na vrhu te ljestvice. Daryna stvara nevjerojatne fotografije u kojima koristi različite tehnike food stiliziranja koje nalikuju na dječje slikovnice.

Foto: © Food art by Daryna Kossar

Ukrajinska umjetnica specijalizirala se za Food Art, odnosno stvaranje umjetnosti hranom. Radi se o vrlo složenoj tehnici sa spektakularnim i jako zabavnim rezultatima. Na tanjuru je prikazala doslovno sve, od povijesnih spomenika, gradova, životinja ili izmišljenih likova. Sve je napravljeno od jestivih sastojaka, poput voća, povrća, tjestenine, riže, kolačića i čokolade.

Foto: © Food art by Daryna Kossar

Okušala se i u izradi tzv. food loga za društvene mreže Facebook, Pinterest i Instagram, a krajnji rezultat je u potpunosti identičan njegovom digitalnom originalu. Samo naravno, puno ukusniji! Svoja umjetnička djela prikazuje na društvenim mrežama, a broj pratitelja koji se dive njezinom kreativnom umijeću svakodnevno raste.

Foto: © Food art by Daryna Kossar

Daryna drži i majstorske radionice Food art-a u svom studiju u Kijevu, a ako živite u Ukrajini ili ste tamo na proputovanju i želite naučiti novu vještinu, prijavu su na linku. Osim radionica, Daryna svoje kreacije prikazuje na YouTube kanalu, Instagramu i Facebooku. Posjetite njezine profile i uživajte u umjetničkim djelima za velike i male.

Foto: © Food art by Daryna Kossar

 


Pročitaj još:

PORTRETI ALEXANDRE DILLON GOVORE VIŠE OD TISUĆU RIJEČI

KOREJSKI UMJETNIK IZRAĐUJE REPLIKE FOTOAPARATA OD PAPIRA

SUVREMENI UMJETNIK IZ SAN FRANCISCA HRANU PRETVARA U KREATIVNE KOMPOZICIJE