fbpx

BESPLATNA ONLINE RADIONICA MALOG AUTORSKOG KARANTENA FILMA

Blank_filmski inkubator pokreće online radionicu malog autorskog karantena filma. Radionica je zamišljena kao intenzivni online tečaj u kojem mentori odabrane polaznike usmjeravaju da, s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze, snime kratki igrani, dokumentarni ili eksperimentalni film, kojim bi na sebi svojstven način zabilježili kako provode vrijeme u karanteni.

Filmovi bi trebali biti snimani isključivo u interijeru u kojem polaznici egzistiraju osim ako priroda nečijeg posla ne iziskuje kretanje u otvorenom prostoru. Film može biti koncipiran kao dnevnik cjelokupnog procesa, može se baviti samo jednim segmentom života u izolaciji, može biti narativan, ali ne nužno.

“Odlučili smo situaciju panike, bespomoćnosti i dokolice preokrenuti u nešto pozitivno i konstruktivno. Svi se nalazimo u neprirodnoj situaciji, a neprirodne situacije izvrsan su katalizator za kreativno izražavanje”, rekao je Blank tim.

 

UPUTE ZA PRIJAVU

Početak radionice: 16.4.2020. (čet) u 17h
Prijave:
do 12.4. (ned) do podne na radionice@blankzg.hr s naznakom: Za radionicu karantena filma

U prijavi je potrebno navesti:

– nekoliko biografskih rečenica o sebi

– kontakt (mail & mob)

– motivaciju za prijavu na radionicu

– napisati ideju ili sinopsis od najviše jedne stranice koja bi bila tema vašeg filmića

Svi elementi prijave su obavezni. Prijava ne smije biti dulja od dvije stranice.

MentoriIgor Jelinović Dario Juričan Tamara Bilankov
Tehnički preduvjet za komunikaciju: Skype desktop ili mobilna aplikacija

Radionica je besplatna, a za dobrovoljno doniranje posjetite službenu stranicu Blanka gdje imate nekoliko opcija za donacije.