NAJLJEPŠI CITATI NEZABORAVNE FILMSKE IKONE AUDREY HEPBURN

Audrey Hepburn je bila glumica koja se, među ostalim, pamti kao prva koja je promicala prirodnu eleganciju. Osim posebnog lica i energije kojom je zasjala na ekranima, njezin stil odijevanja plijenio je veliku pažnju. Pokrenula je brojne modne trendove koji su i danas inspiracija svjetskim dizajnerima. Američki filmski institut smatra ju jednom  od najvećih zvijezda svih vremena, no Audrey nije samo neponovljiva filmska zvijezda i modna ikona. Poznata je po svojoj svestranosti, talentu i humanitarnom radu. Studirala je klasični balet, te cijeli život posvetila učenju stranih jezika.

Aktivno je govorila engleski, francuski, nizozemski i talijanski jezik, a mogla se pohvaliti pasivnim znanjem njemačkog i španjolskog jezika na kojima se vješto sporazumijevala. Iako joj je film ‘Praznik u Rimu’ donio slavu, prvobitno je bio namijenjen glumici Elisabeth Taylor. Audrey je ubrzo postala jedno od najpopularnijih hollywoodskih lica, te su uslijedile uloge u filmovima ‘U ljubavi poslijepodne, ‘Doručak kod Tiffanya’, ‘My fair lady’, ‘Sabrina’, ‘Smiješno lice’ i brojni drugi.

S UNICEF-om je radila od 1955. do 1993. odnosno do godine njezine smrti. Čak i kada je bila u vrlo lošem zdravstvenom stanju, tri mjeseca prije svoje smrti, putovala je u Somaliju kako bi pomogla siromašnoj djeci. Glumica posebne osobnosti, elegancije, humanosti i inteligencije rođena je na današnji dan. Proslavimo život Audrey Hepburn nekim od njezinih najljepših citata.

“Izaberi dan i uživaj u njemu. Dan kako prolazi… Ljude koje srećeš… Prošlost me je naučila da cijenim sadašnjost i neću je kvariti brigama o budućnosti.”

“Volim samoću. Sretna sam kada od subote navečer do ponedeljka ujutro ostanem sama. Tako punim baterije.”

“Sa starenjem shvatiš da imaš dvije ruke – jednu s kojom možeš pomoći sebi i drugu s kojom možeš pomoći ostalima.”

“Elegancija je jedina ljepota koja nikada ne blijedi.”

“Najvažnije je uživati u životu i biti sretan – to je jedino bitno.”

“Više možeš reći o osobi prema tome što ona govori o drugima nego što drugi govore o njoj.”

“Negdje sam čula ovu rečenicu: ‘Sreća je u zdravlju i kratkoročnom pamćenju’. Da sam je bar ja izmislila – to je najveća istina.”

“Za privlačne usne – govori ljubazno. Za divne oči – gledaj ono najbolje u ljudima. Za dobru liniju – podijeli hranu s gladnima. Za lijepu kosu – dozvoli djeci da provlače prste kroz nju. Za pravilno držanje – hodaj s uvjerenjem da nikada nisi sam.”

“Volim ljude koji me nasmijavaju. Iskreno mislim da je to stvar koju najviše volim, smijati se. Smijeh liječi mnoštvo bolesti. To je vjerojatno najvažnija stvar na osobi.”

“Moj život bio je mnogo više od bajke. Prolazila sam kroz mnoge teške trenutke, ali za svaki od njih bila sam nagrađena.”

 

 

Foto: © Pixabay