PREMIJERA KUĆNOG FILMA: POGLEDAJTE ŠTO SU LJUBITELJI FILMA SNIMILI U IZOLACIJI

Kako im i priliči, filmovi snimljeni na radionici Kućnog filma i premijeru će održati u kućama, točnije na Facebook stranici i Youtube kanalu KKZ-a, od četvrtka, 7. svibnja do nedjelje 10. svibnja u 20h. Radionica je pokazala da se za snimanje dobrog filma ne treba izlaziti iz kuće. Tijekom travnja i trajanja najstrožih mjera izolacije polaznici su snimili čak 24 filma različitih rodova i tema.

Polaznici su mogli odabrati jedan od tri tematska modula. Za modul Kućni ljubimci, pozvani su da naprave film o svojim psima, mačkama, pticama, zamorcima, reptilima i ostalim ljubimcima. U modulu Biljke i predmeti kao inspiracija poslužile su kućne biljke ili zanimljivi predmeti koje možemo naći kod kuće. Treći modul bio je Found footage, filmska tehnika u kojoj se koristi već postojeći materijal te mu se mijenja svrha i značenje kako bi nastalo novo djelo.

Radionica nije imala selekcije, a predavanja i mentoriranje odvijali su se u potpunosti on line. Polaznike se tim načinom rada poticalo na samostalan rad, učenje i istraživanje. Voditeljica je bila Daria Blažević.  Filmovi će biti objavljeni na Facebook stranici (https://www.facebook.com/kinoklubzg/) i Youtube kanalu Kinokluba Zagreb (https://tinyurl.com/y73rut4s) prema sljedećem rasporedu:

Četvrtak 7. svibnja, 20h

Petak  8. svibnja, 20h

Subota 9. svibnja, 20h

Nedjelja 10. svibnja, 20h (+ mystery slot u 18h)

Nakon ove online premijere filmovi će ostati dostupni za gledanje tako da vas pozivamo da se pretplatite na objave KKZ-a na FB i YT.