ONLINE RETROSPEKTIVA INGMARA BERGMANA: KINO TUŠKANAC PRIKAZUJE REMEK-DJELO ‘PERSONA’

U ponedjeljak, 18. 05. u 20 sati online Kino Tuškanac prikazuje remek-djelo Persona (1966), jedan od najuspjelijih filmova Ingmara Bergmana i jedno od ključnih ostvarenja modernizma koje se redovito nalazi na listama najboljih i najvažnijih filmova svih vremena! Film će biti raspoloživ putem linka i promo koda na web stranici kina te dostupan za besplatno gledanje 24 sata.

U nastavku najiscrpnije online retrospektive Ingmara Bergmana, jedne od ključnih osobnosti svjetskog filma i autora koji je stekao ugled vrhunskog majstora psihološkog filma, donosimo još 29 redateljskih ostvarenja te njegov prvi scenaristički rad u režiji Alfa Sjöberga.

Svaki dan na web stranici kina u 20h bit će postavljen link na novi redateljev film koji će biti dostupan za gledanje iduća 24h. Svi filmovi imaju hrvatske podnaslove, a svaki film bit će najavljen na društvenim mrežama i web stranici kina. Ukupno 11 filmova bit će dostupno za besplatno gledanje uz promo kod, dok će preostalih 20 biti raspoloživo za gledanje uz naknadu od $2,99 (okvirne protuvrijednosti 20 kn) po filmu.

Detaljne informacije o programu te upute o korištenju dostupne su na web stranici kina Tuškanac. Kino Tuškanac je jedino kino u Hrvatskoj specijalizirano posvećeno prikazivanju isključivo kinotečnih sadržaja iz povijesti svjetske filmske baštine i suvremenog nerepertoarnog filma, kao i hrvatskog baštinskog filma, te je kao takvo profilirano kao matična ustanova u širenju i razvijanju filmske kulture i jedno od nezaobilaznih filmofilskih okupljališta i kulturnih središta grada.

Također, kino Tuškanac specifično je i svojom prikazivačkom politikom, jer za razliku od drugih kolega kinoprikazivača – čiji se redovni repertoar uglavnom temelji na višestrukom prikazivanju filmova u domaćoj distribuciji za koje se ne plaćaju prava – kino Tuškanac za svaki film samostalno osigurava prikazivačka prava, prevodi filmove, izrađuje podnaslove i dobavlja kopije, te svaki film prikazuje svega jednom.