AGRUMI – PRIRODNA NJEGA ZA ZDRAVU KOSU U LJETNIM DANIMA

Visoke ljetne vrućine koje u nekim dijelovima Europe dostižu ekstremne temperature, zahtijevaju posebnu njegu lica i tijela. Kao što dovoljnom količinom tekućine moramo hidratizirati tijelo, i kosa zahtjeva isti tretman. Istina je da odmor na plaži i kupanje u moru ima relaksirajući učinak na duh i tijelo, no istovremeno može stvoriti velika oštećenja na kosi. Sunce ima brojne blagodati za naše zdravlje, ali izlaganje tijela sunčevim zrakama mora biti umjereno i uz veliku zaštitu.

Iako koža sintetizira vitamin D koji jača naše kosti i poboljšava raspoloženje, sunce uzrokuje oštećenje kose, a UV zrake uzrokuju gubitak boje koji ostavlja kosu manje fleksibilnom i sjajnom. Sunčeve zrake smanjuju keratin u kosi što rezultira tankom i krhkom kosom. Rješenje smo pronašli u jednostavnim namirnicama koje su dio svakodnevne prehrane, a možemo ih koristiti i za njegu kose.

KAKO SUNCE I MORE OŠTEĆUJU KOSU?

Kosa sadrži između 10 do 15 posto vode. Toplina i sunce isparavaju dio te vode, a morska sol brzo dehidrira kosu, što povećava njenu krhkost. Potrebno je nadoknaditi gubitak hidratacije kako bi kosa ostala lijepa i zdrava. Ako ne znate koji proizvod izabrati, pogledajte sastojke u hladnjaku i napravite laganu voćnu masku koja će vratiti život vašoj kosi.

KAKO HIDRATIZIRATI KOSU?

Kako bi vratili izgubljenu vodu, kosi morate dati vitamine koji će ju nahraniti. Agrumi sadrže folnu kiselinu koja štiti kosu od sunca, a njihov sok poboljšava strukturu kose. Postoji mnogo jednostavnih, jeftinih, prirodnih i učinkovitih trikova kako bi kosa bila zdrava, svilenkasta i sjajna. Pripremili smo vam jedan!

RECEPT ZA ZDRAVU KOSU LJETI

• Uzmite 2 organske naranče i 1 organski limun

•  Napravite sok i pomiješajte ga

•  Prolijte sok po kosi kao da je maska, jer joj tako vraćate vlažnost i hidratizirate ju

•  Operite kosu s puno vode i nakon toga upotrijebite svoj omiljeni šampon

•  Ponovite ovaj jednostavan postupak svaki tjedan.

Vaša kosa će biti svjetlija, zdravija, a primijetit ćete svježinu i elastičnije vlasi što je znak da kosa ima dovoljno vode.

 

 

Foto: © Unsplash


Pročitaj još:

MICELARNA VODA – NAJPOPULARNIJA PRIRODNA KOZMETIKA ZA NJEGU LICA 

KAKO HIDRATIZIRATI TIJELO U LJETNIM MJESECIMA?