NEZABORAVNI FILMOVI O PUTOVANJIMA KOJE MORATE POGLEDATI

Filmovi o putovanjima odlična su inspiracija za neka buduća putovanja, ali i sada, u vrijeme koronakrize, kada se većina ipak odlučuje za ostanak bliže kući, mogu biti dobra zamjena za prava putovanja ili barem za maštanje o pravim putovanjima.

‘U DIVLJINI’

Radi se o adaptaciji knjige Jona Krakauera originalnog naziva ‘Into the Wild’, a film je režirao Sean Penn 2007. godine. Priča je o mladom avanturisti Christopheru koji odbacuje konvencionalan život i putuje pješice divljinama Aljaske te dom pronalazi u jednom starom, napuštenom autobusu. U filmu možete uživati u prekrasnim predjelima Aljaske, ali i saznati koliko je priroda nemilosrdna. Naime, mladić ne uspijeva tijekom zimskih mjeseci prijeći nabujalu rijeku i vratiti se u civilizaciju te umire od gladi i zime. Film je bio inspiracija tisućama turista da odu na Aljasku i pronađu ovaj autobus pa su ga zbog velikog zanimanja vlasti na kraju morale maknuti.

 

‘DIVLJINA’

Originalnog naziva ‘Wild’, film je iz 2014. godine te je priča o spisateljici Cheryl Strayed koju je utjelovila Reese Witherspoon. Cheryl je nakon smrti majke prešla stazu Pacific Crest, a radi se o jednoj od najatraktivnijih planinarskih staza na svijetu. Prolazak preko nje, borbu s blatom, divljinom, pustinjom, a na kraju glavnog lika sa samim sobom, sve to možete pratiti u ovom filmu.

 

‘ŽAL’

Ili ‘The Beach’, film je iz 2000. godine, a kao stvoren je za sve ljubitelje Tajlanda jer prikazuje život ondje, a sve kroz lik backpackera kojeg glumi Leonardo DiCaprio. U filmu se najviše ističe rajska plaža Maya, a nakon izlaska filma horde turista krenule su na nju te je uslijedila devastacija pa je bez obzira na trenutnu situaciju s koronom Maya zatvorena do 2021. Taman kad prođe virus, nadajmo se, proći će i zabrana za odlazak na plažu pa možemo planirati putovanje ondje.

 

‘ZOVI ME SVOJIM IMENOM’

Ili ‘Call me by your Name’, film iz 2017., iako priča o prolaznosti ljeta, ali i života, zapravo za sve putoholičare je poput vodiča kroz idilična talijanska sela na sjeveru države – provjerite kako je voziti se na biciklu po prašnjavim puteljcima, starim trgovima i uživati u pogledu na jezero Garda.

 

 

Foto: © Entropy1963