SCENARISTIČKI LABORATORIJ U KKZ-U: NAPREDNA RADIONICA PISANJA SCENARIJA

Pod mentorstvom redateljice i scenaristice Sonje Tarokić, polaznici radionice će nadograđivati vlastiti scenarij za kratki igrani film i razvijati ga prema finalnoj verziji, a naknadno i prezentirati potencijalnim producentima. Uloga je grupe i same voditeljice pomoći svakom od autora da vlastiti scenarij kroz temeljitije promišljanje sretno dovede do finalnog drafta.

Ovu naprednu radionicu kroz koju je finaliziran već niz zanimljivih scenarija, ove godine nadogradit ćemo i s dodatnom radionicom pitchinga u trajanju od tri dana, kroz koju će polaznici imati priliku izvježbati i pripremiti prezentaciju svojih projekata. Radionicu će voditi producent Matej Merlić koji će polaznike pripremiti za javnu prezentaciju koja će se održati na godišnjoj reviji Kinokluba. Polaznici će tako potencijalnim producentima imati priliku predstaviti svoje projekte i potencijalno sklopiti suradnju koja može dovesti do produkcije njihovih projekata.

ZA KOGA JE RADIONICA PISANJA SCENARIJA?

Ova radionica namijenjena je autorima koji imaju barem malo iskustva u radu na filmu, odnosno, da su dosad snimili barem jedan kratkometražni film bilo kojeg filmskog roda. Moguće se prijaviti i isključivo kao scenarist, ili pak u tandemu scenarist-redatelj koji zajedno rade na projektu. Prijave su otvorene i za zainteresirane polaznike koji nisu nužno članovi Kinokluba, a imaju iskustvo autorskog rada na filmu.

Radionica traje 6 tjedana, od početka listopada do sredine studenog 2020. Odvija se jednom tjedno, u trajanju od otprilike 4 puna sata, ovisno o broju polaznika. Radionica pitchinga odvijat će se u terminu Gledališta, u veljači 2021.

PRIJAVE SU DO 20. RUJNA

Molimo zainteresirane autore da sve navedene materijale do 20. rujna 2020. pošalju na radionice@kkz.hr

– BILJEŠKA O SEBI (kratak opis dosadašnjih interesa i rada na filmu)

– PRVA VERZIJA SCENARIJA ili DETALJAN SCENOSLIJED: ideja je započeti radionicu s prvim “gotovim” verzijama materijala, stoga bi bilo poželjno da prijave sadrže što razrađeniji prvi draft projekta, bilo da se radi o dijaloški razrađenom scenariju ili pak detaljnom treatmentu ili scenoslijedu

– KRATKI OPIS MOTIVACIJE za sudjelovanjem na radionici

– LINK NA PRETHODNI FILM kojeg je autor/ica napisao/la ili režirao/la

Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).