IZGUBLJENO/NAĐENO – FOUND FOOTAGE RADIONICA U KINOKLUBU ZAGREB

Found footage film je eksperimentalno-filmski žanr koji nastaje integriranjem prethodno snimljenog materijala u novo filmsko djelo, a prijave za radionicu su otvorene do 29. studenog.

Tijekom radionice, polaznici će steći uvid u osnove found footage žanra, kao i glavne principe obrade i odnosa prema postojećem materijalu. Svaki će polaznik/ica odabrati postojeći filmski ili video materijal (ili neki drugi materijal koji se može u to pretvoriti) i do kraja radionice od njega napraviti novo, vlastito autorsko djelo, primjenjujući naučene principe obrade i zauzimajući novi stav prema materijalu. Svoj rad i napredak redovito će prezentirati i komentirati s ostalim polaznicima radionice.

Radionica će trajati 8 tjedana i u potpunosti će se održavati online, a namijenjena je naprednim autorima koji imaju iskustva u montaži i sposobni su samostalno montirati na redovitoj bazi.

Za prijavu potrebno je do 29. studenog poslati kratku biografiju, motivaciju, video-zadatak i informaciju u kojem programu montirate na mail: radionice@kkz.hr, s naslovom maila Izgubljeno/nađeno.

Video-zadatak: izmontirati film od tri kadra bilo kojeg nađenog materijala na temu:  Izolacija. Trajanje: do jedne minute. Radionica počinje 3. prosinca, a traje do kraja siječnja.

Voditeljica radionice je redateljica Daria Blažević, čiji found footage film Kartograf možete pogledati na linku: https://tinyurl.com/y3lajocv