ŽIVOT U SKLADU S PRIRODOM: ‘SHE EXPLORES’ PLATFORMA INSPIRIRAT ĆE VAS DA SLIJEDITE SVOJE SNOVE

Jeste li se ikada pitali kako bi bilo ostaviti posao koji vas ne zadovoljava, monotonu svakodnevicu i krenuti put svojih snova? Jedan kombi, ruksak i želja za istraživanjem svijeta. Možda je mnogima prošlo kroz glavu, no na korak dalje usude se tek rijetki. Gale Strub je 2014. godine napravila taj važan korak: ostavila dobro plaćeni posao i krenula na jednogodišnje putovanje s partnerom, niti ne sluteći da će se to pretvoriti u avanturu života.

Odvažiti se na put samo s ušteđevinom i velikom željom za povratkom prirodi za kojom je godinama žudila, može se činiti kao rizičan potez. No, Gale je svojom odlukom otvorila vrata drugim ženama koje su bila na životnom prekretnici baš kao ona. Skupila je sve informacije, svjedočanstva i pokrenula digitalnu platformu ‘She explores’ koji danas broji više od 500 žena koje žive svoje snove. Dvije godine kasnije, odlučila je produbiti razgovore koji su se događali na društvenim mrežama i pokrenuti  She explores’ podcast.

Foto: © Cécile Bertrand/ She explores

500 ŽENA – 500 PRIČA

‘She explores’ broji zajednicu od čak 500 žena koje dijele svoje priča i iskustva te kako je život na cesti, u prirodi i istraživanju utjecao na njih. Među njima su  odvjetnice, fotografkinje, filmašice, umjetnice, sportašice… Neke od njih putuju same, neke u društvu drugih žena, partnera ili majke, dok nekim ženama društvo rade četveronožni prijatelji. Margaret Byrd je umjetnica  koja stvara male skulpture i postavlja ih u razne krajolike širom svijeta, Summer Michaud-Skog je osnivačica platforme Fat Girls Hiking i potiče plus size žene na planinarenje zbog druženja i istraživanja, Rose Freeman i Anastasia Allison improviziraju koncerte na različitim američkim vrhovima, Mary Susan Watson Campbell je fotografkinja i tattoo umjetnica… Svaka od njih ima svoju jedinstvenu priču koju možete pročitati putem službene She explores web stranice, slušati na podcastu i pratiti putem društvenim mreža.

Foto: © Chronicle books

NAKON USPJEŠNOG PODCASTA, U PRODAJI JE I KNJIGA

Nakon uspješnog podcasta koji ima više od 100 epizoda,  nedavno je izdana i knjiga također nazvana ‘She Explores’. U knjizi su prikupljene ispovijesti nezaboravnih putovanja žena koje o svom iskustvu pričaju u prvom licu. Putovanje u starim kombijima, kuhanje u prirodi na logorskoj vatri, spavanje pod zvijezdama… Osim ispovjesti i savjeta za putovanja, uživat ćete u predivnim fotografijama krajolika koji ostavljaju bez daha. Knjiga je dostupna putem Chronicle Books web shopa.

she explores, chronicle books, women travel, travel comunity, žene, putovanja, žene putuju

Foto: © Chronicle books

 

Avanture ‘She explores’ platforme pratite i na društvenim mrežama: Instagramu, Facebooku, Twitteru i Pinterestu.

 

Foto: © She explores/ Chronicle books