WELLNESS VIKEND JE ONO ŠTO NAM SVIMA TREBA – 10 DANA POVOLJNIH CIJENA WELLNESS USLUGA DILJEM HRVATSKE

S ciljem poticanja pozitivnog pristupa životu te kvalitetnog odmora, u periodu od 15.4. do 25.4.2021. građani će moći po povoljnim cijenama, uz popust 20% ili više,  rezervirati wellness tretman ili čak dva noćenje za dvoje uz wellness. 

Dok smo se u prošloj godini prilagođavali novim uvjetima rada i života, morali smo se odreći nekih stvari kao što su putovanja, odlazak na godišnji odmor, ljetovanja i zimovanja. To što smo možda morali usporiti jer se smanjio broj događanja i druženja, ne znači nužno da smo u proteklih godinu dana imali kvalitetan odmor. Mnogima je bilo teško izdvojiti vikend ili dva pravog odmora jer su svoj rad i cjelokupan život preselili u domove te im je bio sužen krug kretanja. 

Svakodnevno izležavanje pred televizorom, gledanje serija i filmova nisu odmor u pravom smislu riječi. To bi više mogli nazvati pasivnim odmorom, a za smanjenje stresa, relaksaciju, poboljšanje zdravlja i samim time jačanje imuniteta je puno važniji odmor izvan svakodnevnog okruženja. I za sve to nije potreban odlazak van Hrvatske, a često ni izvan vlastite županije. Upravo s ciljem poticanja građana da se odluče za wellness tretmane i odmor u hrvatskim hotelima, termama, spa, medicinskim i wellness centrima, osmišljeno je događanje Wellness vikend (https://www.wellness-vikend.com.hr/)

10 DANA POVOLJNIH CIJENA WELLNESS USLUGA I SMJEŠTAJA 

Wellness vikend je usko orijentiran na wellness sektor te kao takav jedinstven projekt u Hrvatskoj, ali i regiji. U sklopu istog su na zasebnoj internetskoj platformi navedene usluge koje nude hoteli, terme, spa, wellness i medicinski centri. Od 1. travnja su krenule rezervacije za Wellness vikend ponude unutar tih 10 dana, a rezervirati se može direktno kod ponuđača navedenog na Wellness vikend stranici te nema nikakve provizije.  

Kako bi se građani odlučili za neki od wellness tretmana i samim time za kvalitetan odmor, tvrtke sudionici u događanju su unutar perioda od trećeg do četvrtog vikenda u travnju ponudile 20% popusta i nižu cijenu navedenu unutar paketa na web stranici Wellness vikend. Ponuda je formirana u tri paketa, a prvi je Relax (osnovni tretmani i wellness) po cijeni već od 100,00 kn, Renew (spa i wellness) po cijeni već od 80,00 kn i Recharge (2 noćenje uz wellness) po cijeni već od 1.025,00 kn. 

ZA ONE KOJI NIKADA NISU BILI NA MASAŽI ILI WELLNESSU- SADA JE PRILIKA ZA TO 

Ovo je prava prilika da građani po prvi puta možda isprobaju neke od wellness usluga i posjete pojedine lokalitete. Prema preliminarnom istraživanju o interesu građana za projekt Wellness vikend, došli smo do saznanja da veliki broj njih, više od 72%, nikada nije bio na tretmanu masaže. Dobro znamo koliko sjedilački način rada i života ima negativan utjecaj na našu kralježnicu pa zapravo čudi podatak da tako veliki broj građana nikada nije bio na tretmanu koji ima svoju medicinsku, ali i relaksirajuću svrhu. 

Održavanje tijela i duha zdravim putem održavanja kondicije, fizičke i mentalne relaksacije i očuvanjem unutarnjeg mira nam svima treba biti važnije nego ikad. Baš zbog toga, kao i uslijed stresnog načina života, potreba za tretmanima koji kreativno i uspješno poboljšavaju našu kvalitetu života je itekako velika, ali nažalost nisu svi dovoljno svjesni takve ponude u Hrvatskoj. Također, treba naglasiti da se kroz  odlaske na masažu, u saunu, terme, vježbanje i meditaciju umjesto negativnog i reaktivnog, naglašava pozitivan i proaktivan pristup životu koji će povećati i unaprijediti sve dimenzije života. Kad uzmemo vrijeme za pravi odmor, opušteniji smo, zdraviji, zadovoljniji i produktivniji.

WELNESS VIKEND I MJERE PROTIV COVID-19 

Tijekom boravka u hotelima vilama, spa te ostalim wellness centrima svi gosti će biti dužni pridržavati se mjere preporučene fizičke udaljenosti, izuzev ako se radi o članovima iste obitelji ili skupine. Kapaciteti su također ograničeni pa je poželjno rezervaciju napraviti što prije, a počevši od 1. travnja. Sve tvrtke se strogo drže preporučenih mjera, ali poduzimaju i niz koraka za maksimalnu zaštitu gostiju i klijenata. 

Što se tiče wellness usluga poput onih u bazenima i saunama, ono će se provoditi u skladu s raspoloživim prostorom. Suhe saune, primjerice finska sauna će normalno raditi, a jedino će van funkcije biti vlažne (turske) saune. Štoviše, suhe saune su dobra preventiva jer čiste organizam od štetnih tvar i jačaju srce.