CORTO MONTENESE – NOVA NAGRADA MOTOVUN FILM FESTIVALA ZA KRATKE DOMAĆE FILMOVE

motovun film festival

U želji da hrvatski kratki filmovi stignu do što većeg broja gledatelja, Motovun Film Festival poziva najbolji na putovanje po Hrvatskoj

Corto kao kratki. Montenese kao motovunski. Corto montenese – nova nagrada za domaće filmaše. Motovunski kratki međunarodni je  program dvadeset i pet filmova u trajanju do 20 minuta, već treću godinu zaredom nagrađeni film vodi u konkurenciju za najbolji europski film godine, nagradu Europske filmske akademije. Od ove godine, u cilju dodatne promocije hrvatskih autorskih snaga, te podrške u vrijeme kada nije lako doći do kino publike,  festival uvodi još jedno priznanje CORTO MONTENESE, rezervirano za domaće autore.

Festival će tako odabrati najbolji domaći kratki film i ponudit autoru i producentu otkup prava za ograničeni broj kino-prikazivanja u vrijednosti od 5 000 kuna. U konkurenciju za nagradu ulaze svi filmovi hrvatskih producenata i/ili autora, uvršteni u natjecateljski program Motovun Film Festivala.

Prijave za motovunske kratke upravo su u toku: Prijaviti se mogu filmovi u trajanju od dvadeset minuta koji su svjetsku premijeru imali u 2020 ili 2021 godini, uz uvjet da je to prvo prikazivanje filma u Hrvatskoj. Nagrada za najbolji film je 1000 Eura.

Filmove iz Hrvatske, kao i oni iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, mogu se prijaviti bez naknade preko platformi Film Freeway i Shortfiilm Depot do 15 svibnja. U nadi da će se ovoga ljeta stvoriti povoljni uvjeti za održavanje događanja uživo, Motovun film festival prirema se u uobičajenom terminu posljednjeg tjedna srpnja/jula, od 27. do 31. 07.

Više informacija potražite na linkovima: ↓

https://filmfreeway.com/MotovunFilmFestival

https://www.shortfilmdepot.com/en/home/festivals/details/id/177/festival/motovun-film-festival