NAKON PET GODINA GIBONNI NAJAVLJUJE NOVI ALBUM “U PO’ URE”

gibonni, vedran metelko, glazba, novi album

Gotovo točno pet godina od izlaska posljednjeg diskografskog izdanja (album Familija s Oliverom Dragojevićem), novim singlom Kiša (Z’naab) (čitaj: zinab), Gibonni otvara novo poglavlje karijere i najavljuje budući EP (ili mini album) U po’ ure koji će izaći tijekom tijekom ljeta ove godine.

Kiša, koja nosi i podnaslov Z’naab, što je etiopski naziv za kišu, velika je pop pjesma, majstorski skrojenih stihova, koja svojim himničnim refrenom kao stvorenim za zborsko pjevanje publike priziva, ne kišu, nego, nadamo se, i skori povratak velikih koncerata.

Uz prepoznatljivi Gibonnijev autorski potpis Kiša je, kako i sam Gibonni kaže: spoj Dalmacije i Afrike, čemu je pridonio gostujući glazbenik Haddis Alemayehu Haddinqo, svirač tradicijskog etiopskog gudačkog glazbala masinqo, te back vokali zbora Etiopian Moseb iz Adis Abebe, uz dodatnu podršku zbora župe Sv. Petra iz Nkeyeme u Zambiji.

Premijera spota Kiša (Z’Naab), čiju režiju potpisuje Vojan Koceić, zakazana je za ponedjeljak 10.05., točno u podne na CMC Televiziji.

Novi Gibonnijev singl Kiša (Z’Naab) je od danas dostupan i na svim vodećim svjetskim glazbenim streaming servisima. Pjesmu potpisuje Gibonni, aranžman Gibonni i Nikša Bratoš, koji je ujedno zaslužan i za produkciju

 

Foto: © Vedran Metelko