NAPRAVITE MICELARNU VODU KOD KUĆE OD SAMO ČETIRI SASTOJKA

Kada je riječ o vašoj koži, uvijek tražite najbolje kako biste je održali čistom i zdravom. Micelarna voda kombinira prirodne sastojke, hrani i čisti vaše lice. S dolaskom na tržište postala je jedan od must-have proizvoda za sva godišnja doba. Lice je pod neprestanim udarom usred svakodnevnih aktivnosti, od znoja, šminke do vanjskih zagađenja koji direktno utječu na kožu lica i uzrokuju oštećenja.

Micelarna voda je potpuno prirodni tonik za čišćenje koji služi kao sredstvo za uklanjanje šminke, ali i pomaže u njezi kože zahvaljujući prirodnim sastojcima. S micelarnom vodom moguće je ukloniti nečistoće s kože bez ponovnog trljanja, a osim čišćenja, micelarna voda vlaži i tonizira kožu, ostavljajući ugodan osjećaj.

PREDNOSTI KORIŠTENJA MICELARNE VODE

Za razliku od drugih kozmetičkih proizvoda kao što su mlijeko za čišćenje ili balzam, micelarna voda nije masna ili kremasta. Koža ju prihvaća već kod prvog korištenja, zahvaljujući vodenoj i prirodnoj formuli bez parfema i parabena. Ne samo da se može koristiti za uklanjanje šminke, već služi i za vlaženje i osvježavanje kože nakon dugog dana, kao i za uklanjanje viška sebuma na licu. Praktičnost micelarne vode je vrlo važan aspekt, jer samo trebate natopiti blazinice ovom formulom za čišćenje i njegu kože lica.

ŽELITE SAMI NAPRAVITI MICELARNU VODU? 

Ako ste jedna od onih osoba koje vole ‘uradi sam’ projekte, imamo dobre vijesti. Micelarna voda može se pripremiti kod kuće sa samo četiri sastojka i jednom posudom. Poslužit će vam prazna posuda od 150 mililitara, preporučuje se da se prethodno dezinficira alkoholom ili toplom vodom, da bi se upotrijebila za punjenje micelarne vode koju pripremate kod kuće.

Ružina vodica je glavni sastojak micelarne vode. Samo 90 ml ove prirodne komponente višestruko će biti od koristi, jer miriše, hrani i opušta kožu. Ricinusovo ulje u iznosu od 3 ml prije upotrebe je potrebno sulfitirati kako bi se pripremio za izradu micelarne voce. Ricinusovo ulje ima opuštajuću funkciju, a topljivo je u vodi kako bi se poboljšalo čišćenje.

Vitamin E je izvrstan sastojak i pruža brojne prednosti za kožu, tako da ne smije nedostajati u vašoj micelarnoj vodi. Može se kupiti u tabletama, a dodaje se 20 kapi za izradu micelarne vode. Nakon vitamina E slijedi eterično ulje šipka, koje je učinkovito za popravak, hidrataciju i toniziranje kože. Trebat će vam 5 ml i time završava popis sastojaka za izradu micelarne vode.

Sada samo trebate pomiješati sve sastojke u bočici i miješati ih dok ne dobijete homogenu smjesu. Ricinusovo ulje će objediniti sve sastojke, kako bi uspješno pripremili svoju micelarnu vodu. Sada još samo preostaje protresti bočicu prije upotrebe. Sve komponente su potpuno prirodne i vrlo djelotvorne za kožu, a osim toga lako se nabavljaju u trgovinama zdrave hrane ili ljekarnama.