KRALJEV GAMBIT- ORIGINALNA ESTETIKA I IZRAŽAJ KOJI U ČITATELJU BUDI OSCARA WILDEA

dalibor jakus, kraljev gambit, znanje, urania, knjiga

Nakladnička kuća Znanje najavljuje promociju knjige KRALJEV GAMBIT, prvijenac komunikacijskog stručnjaka Dalibora Jakusa. Ova dvojezična zbirka priča oda je bezvremenskoj ljepoti i profinjenosti, a u njoj će uživati svi ljubitelji nekonvencionalnog i avangardnog.

Nakon prve promocije koja se održala 1. srpnja, u BookShopu Znanje, slijedi druga promocija zatvorenog tipa  7. srpnja u partnerstvu s prostorom kreacije Urania, u njihovom prostoru na Trgu E. Kvaternika 3/3, također s početkom u 19 sati

Kraljev gambit knjiga je originalne estetike i izražaja, a istovremeno se može čitati na dva jezika, hrvatskom i engleskom, čiji prijevod potpisuje Ivana Ostojčić. U knjizi je objavljeno i preko stotinu fotografija, ilustracija i crteža što ovom književnom naslovu daje autentičan vizualni identitet.

Kraljev gambit će od početka srpnja biti dostupan u bolje opremljenim knjižarama diljem zemlje po cijeni od 199,00 kn, a do tada svoj primjerak možete nabaviti u pretprodaji na webshopu znanje.hr po cijeni od 179,00 kn.

KRALJEV GAMBIT (King’s Gambit)

Kraljev gambit nekonvencionalna je i originalna zbirka kratkih priča u kojima autor iznosi svoje impresije svijeta. Ova smjela kombinacija dnevničkih zapisa i eseja proizašlih iz njegova bloga nadopunjena je visoko estetiziranim fotografijama i ilustracijama, a svojom formom i melodičnošću podsjeća na poeziju u prozi. Autorov je jezik osoban, barokno raskošan i flambojantan, nimalo nalik onome klasičnih dnevničkih rukopisa. Umješno se poigrava globalnim trendovima samoaktualizacije, kreativnog i kolektivnog breakdowna te današnjom pozicijom pisca, inspirirajući se književnim autsajderima i boemskim pripadnicima beat-generacije.

VIŠE O AUTORU

Dalibor Jakus diplomirao je entomologiju na Sveučilištu u Zagrebu gdje potom pohađa poslijediplomski studij odnosa s javnošću. Stekavši iskustvo u prestižnim marketinškim i PR agencijama, otisnuo se u samostalne vode kao specijalist za odnose s javnošću i medije. Poglavito se bavi projektima iz područja animacije, filmske industrije, kazališta i nezavisnih izvedbenih umjetnosti. Urednik je bloga, autor brojnih stručnih i novinskih članaka na temu odnosa s javnošću, kulture i novih medija, te predavač komunikacija i menadžmenta u kulturi.

 

Foto: © Znanje/ Dalibor Jakus