LJUBAV OKO SVIJETA ANĐELE I DAVORA ROSTUHARA U LJETNOM ART-KINU

davor rostuhar, anđela rostuhar, ljubav oko svijeta, putovanja,

U Ljetnom Art-kinu 5. srpnja u 21:30 sati održava se iščekivana premijera domaćeg dokumentarnog filma Ljubav oko svijeta Anđele i Davora Rostuhara, kojoj će prisustvovati i sami autori filma. Uz premijerno prikazivanje, koje je već rasprodano, film se nalazi na repertoaru Art-kina u srpnju još pet puta.

Jean i Camille

Jedno univerzalno pitanje (Što je to ljubav?) i zajednička strast prema putovanju naveli su bračni par Anđelu i Davora da svoje bračno putovanje pretvore u istraživanje koje se protegnulo na šest kontinenata, trideset zemalja i više od dvije stotine ljudi kojima su postavljali isti set pitanja o ljubavi i njezinom značenju.

davor rostuhar, anđela rostuhar, putovanja, ljubav oko svijeta

Gerewol

Iz dobivenih odgovora koji su intervjuirani davali ispred kamere, u ambijentima koji se kreću od komfornih i dizajnerskih stanova preko koliba i šatora do nastambi u džungli, stvorena je planetarno šarena lepeza shvaćanja jednog od fundamentalnih osjećaja ljudskosti – ljubavi.

Fahad i Tamadur

Od prikupljenog filmskog materijala autorski par Anđela i Davor Rostuhar složio je dokumentarni kolaž nazvan Ljubav oko svijeta koji donosi ukupno trideset i troje raznolikih poimanja ljubavi i partnerstva u različitim kulturama diljem svijeta. Riječ je o intervjuima s ljudima iz različitih geografskih, kulturnih, ekonomskih i političkih sredina, kao i seksualnih opredjeljenja i konteksta.

Jitendra, Rattna i Sadnam

Sam film svoju je svjetsku premijeru imao na televiziji Arte poznatoj po svom dugogodišnjem radu na promicanju europske i svjetske kulture, a na festivalu dokumentarnog filma ZagrebDox osvojio je nagradu publike. 

Kana, Iva i Tuma

Davor Rostuhar rođen je u Zagrebu 1982. godine, gdje od 2001. godine radi kao pisac, novinar i fotograf te 2008. godine dobiva status samostalnog umjetnika pri HZSU. Radio je kao suradnik za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. godine više je fokusiran na vlastite višegodišnje projekte unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik. Autor je brojnih izložbi, osam knjiga i dva dokumentarna filma – Polarni san (2018.) i Ljubav oko svijeta (2020.)

Mapa posjećenih mjesta

Anđela Rostuhar rođena je u Zagrebu 1985. Nakon deset godina rada u turističkom sektoru, 2015. godine zapošljava se u Klubu za ekspedicionizam i kulturu, gdje se bavi organizacijom kulturnih događanja i marketingom. Izvršna je producentica dokumentarnog filma Polarni san (2018.) i autorica filma Ljubav oko svijeta (2020.)

Iza kulisa – Anđela Rostuhar

Ulaznice za ostala prikazivanja filma Ljubav oko svijeta u Art-kinu mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Hiroyuki i Kumja

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/film/ljubav-oko-svijeta

 

Foto: © Davor Rostuhar/ Anđela Rostuhar