SOAPBOTTLE – EKOLOŠKI PROIZVOD ZA OSOBNU HIGIJENU KOJI NE STVARA OTPAD

soapbottle

Higijena ruku u 2020. godini bila je najčešća tema u medijima, a količina iskorištenih bočica sapuna za ruke i dezinficijensa broji se u tonama. Iako je pandemija koronavirusa povećala količinu plastičnog otpada, svatko tome može stati na kraj mijenjajući svoj životni stil i način kupovine. Kako bi svoje svakodnevne higijenske navike prilagodili zero waste pokretu, birajte ekološki prihvatljive proizvode. Jedan od takvih je Soapbottle, zero waste linija proizvoda za osobnu higijenu koji ne stvaraju otpad.

Kreativnu ideju potpisuje inovativna dizajnerica Jonna Breitenhuber koja živi u Berlinu, a njezin Soapbottle doslovno možete u potpunosti iskoristiti. Ambalaža u boji izrađena je od sapuna koji će se s vremenom razgraditi. Za razliku od tradicionalnih plastičnih bočica koji završavaju u našim morima i oceanima, Soapbottle nakon korištenja možete koristiti kao tvrdi sapun za pranje ruku ili naribati i koristiti kao deterdžent. Zvuči sjajno, zar ne?

AMBALAŽA SAPUNA NAPRAVLJENA JE OD – SAPUNA!

Ekokoška ambalaža je nadahnuta prehrambenom industrijom koja već ima nekoliko primjera kada proizvod sam postaje ambalaža. Na primjer, u slučaju korneta od sladoleda, „omot“ se može čak i potpuno iskoristiti. Na sličan način je rođen projekt SOAPBOTTLE, a ambalaža proizvoda je u potpunosti napravljen od sapuna. Unutar njega se nalazi tekući sapun, gel za tuširanje ili šampon od prirodnih proizvoda koji nisu testirani na životinjama.

Kako je ideja dizajnerice tijekom 2019. dobila nekoliko nagrada među kojima su “Green Concept Award” i “Federal Award Ecodesign”, Soapbottle tim se povećao i koncept počeo pretvarati u proizvod. Tijekom nedavne Kickstarter kampanje skupili su više od 46.000 € što će im omogućiti daljni razvoj proizvoda i lansiranje Sopabottle linije diljem svijeta najkasnije do svibnja 2022. godine.

 

 

Foto: © Soapbottle