KAKO JE INDUSTRIJA IZRADE FOTOGRAFIJA POSTALA AKTUALNIJA NO IKADA?

Najveća europska foto kompanija CEWE izradi više od 2 milijarde fotografija godišnje! Pod pretpostavkom da su sve fotografije izrađene u najčešće korištenom formatu dimenzija 10 x 15 cm, postavljene jedna iza druge čine niz od 300.000 km fotografija, a što bi bilo dovoljno za okružiti Zemlju više od 7 puta … Nevjerojatno, zar ne?

Mislili smo da smo izradu fotografija ostavili iza sebe i da će nam napredna tehnologija, sa svim svojim uređajima, omogućiti da svoje uspomene čuvamo negdje u virtualnom obliku i da tu priča završava. Nismo računali na osjetljivost istih na vanjske utjecaje, na brze promjene i na to da i današnji tehnološki hit za nekoliko godina zastarijeva pa će nam za oživljavanje naših uspomena trebati čitav niz „retro uređaja“ ili ćemo fotografije trebati kontinuirano prebacivati s uređaja na uređaj.

Povijest je kotač koji se neprekidno okreće te nam svako toliko stvari, za koje smo mislili da pripadaju u prošlost, vraća u boljem i osvježenom obliku. Tako je i s izrađenim fotografijama koje je danas moguće izraditi lakše i brže nego ikada prije.

cewe, fotografija

S poslovnog aspekta, iznimno zanimljiv fenomen. Posao za koji se, s dolaskom digitalizacije, smatralo da se gasi i lagano nestaje, zapravo doživljava svoj novi početak i rast.

Igor Roth, dugogodišnji regionalni direktor najveće europske fotokompanije CEWE, objašnjava ovaj fenomen i kako foto industrija funkcionira danas: „Što se izrade klasičnih fotografije tiče, napravili smo puni krug. Od vremena kada je svaka obitelj redovno izrađivala svoje fotografije preko vjerovanja da, radi napredne tehnologije, neće više biti potrebe za tim pa natrag do dobre stare izrađene fotografije.

Uspomene u formi izrađene fotografije su svojevrsno nasljeđe neprocjenjive vrijednosti. Mi, kao najveća Europska foto kompanija, bilježimo u posljednjih nekoliko godina izniman rast u interesu za fotografije i druge naše proizvode te kontinuirano radimo na usavršavanju korisničkog iskustva kroz mnoge inovacije kako u proizvodima tako i u kanalima naručivanja, a sve kako bismo našim korisnicima omogućili brzo, jednostavno i povoljno naručivanje visokokvalitetnih foto proizvoda.

cewe, izrada fotografija, fotografija

Nagrađivana mobilna aplikacija, fotoprogram kao i internet stranica omogućavaju našim korisnicima da bilo kada, bilo gdje i na bilo koji način žele, mogu poslati svoje digitalne fotografije u izradu s raznim mogućnostima dostave. Trendu rasta interesa za fotografijama i ostalim foto proizvodima je svakako pridonio i ubrzani razvoj pametnih telefona tj. kamera na telefonima. CEWE prati te trendove i kroz svojih 14 proizvodnih pogona diljem Europe nudi visokokvalitetne foto proizvode i tehnološka rješenja koja su dobila naklonost više milijuna naših korisnika. Jer emotivna vrijednost naših uspomena na fotografijama svakim danom ima sve veću vrijednost.“

IGOR ROTH I JOSIPA SORIĆ IZ TVRTKE CEWE 

Kroz razne promotivne kanale s posebnim naglaskom na one digitalne, CEWE svoje postojeće i potencijalne korisnike educira o važnosti čuvanja uspomena, kao i o raznim tehnologijama kojima je ih moguće naručiti.

S obzirom na to da je foto industrija prešla iz offline u potpuno online uslugu i zahtjevi tržišta traže prilagodbe pa se i većina komunikacije, edukacije i marketinških aktivnosti odvijaju putem digitalnih kanala.

igor roth, josipa sorić, cewe, fotografija, izrada fotografija

Josipa Sorić, voditeljica aktivnosti digitalnog marketinga hrvatske podružnice CEWE-a otkriva trendove i kanale na kojima je najveći interes za izrađenu fotografiju: „Društvene mreže zasigurno su jedan od bitnih faktora koji su utjecali na povećanu popularnost fotografije generalno pa ne čudi da su i jedan od kanala s najvećim interesom naših korisnika za izrađene fotografije i informacije o istima. Aktivni smo na većini aktualnih platformi gdje našim korisnicima nastojimo ponuditi kvalitetan sadržaj u skladu s interesima skupine kojoj se obraćamo.

Svakako, bez obzira na životne interese, jedno nam je svima zajedničko, a to je da svi u džepu imamo pametne telefone s već jako dobrim kamerama i puno fotografija lijepih trenutaka, prizora i dragih ljudi koje želimo sačuvati, a nema jednostavnijeg i ljepšeg načina od izrađene fotografije.“

Tako, pomoću besplatne mobilne i desktop aplikacije, kao i direktno na webu, korisnici svoje fotografije mogu naručiti direktno na kućnu adresu i biti sigurni da su njihove uspomene sačuvane zauvijek.

 

Foto: © CEWE