GOTOVO U POLA SATA: RECEPT ZA OSVJEŽAVAJUĆI CUPCAKES OD NARANČE

cupcakes, naranča, recept

Cupcakesi su jedni od omiljenih deserata diljem svijeta, a količina pojedenih kolačića broji se u milijunima. Njihova popularnost se vjerojatno krije u neodoljivom izgledu, različitim kombinacijama okusa i boja, a mogu se i prilagoditi svakoj prigodi. Rado ih dijelimo s dragim ljudima, a poslužit će i kao sjajna ideja za poklon. Ljubitelji ovih primamljivih kolačića uživat će u pripremi pahuljastih cupcakesa s kremom od naranče. Krenimo s pripremom!

SASTOJCI:

167 g brašna
200 g   šećera
prstohvat soli
1/4 žličice sode bikarbone (0.25 g)
3/4 žličice praška za pecivo (0.75 g)
122 ml mlijeka
113 g  omekšalog maslaca
pola žličice ekstrakta vanilije
pola žličice ekstrakta badema
1 žlica narančine korice
1 jaje

KREMA:
114 g omekšalog maslaca
3 žlice svježeg soka od naranče
1 žlica narančine korice
1 žličica ekstrakta vanilije
270 g šećera u prahu

cupcakes, cupcake od naranče, recept za cupcake

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Kalup za muffine premažite maslacem ili obložite papirnatim košaricama za muffine. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, sol, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. U drugoj zdjeli pjenasto izmiješajte koricu naranče, mlijeko, ekstrakt vanilije, ekstrakt badema, jaje i maslac. Dodajte smjesu s brašnom i sve dobro izmiješakte. Punite kalupe žlicom da budu 2/4 napunjeni. Pecite 20-22 minute, ovisno o pećnici. Ohladite prije dodavanja kreme.

Za kremu: izmiksajte maslac, sok od naranče, koricu naranče i ekstrakt vanilije. Polako umiješajte šećer u prahu. Kad se sve povezalo, izmiksajte 30-tak sekundi dok krema ne postane svijetla i pahuljasta.  Cupcakes ukrasite s malo kreme koju ste prethodno stavili u slastičarsku vrećicu. Dekorirajte s kriškama naranče ili voćem po želji. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi dok ne budu spremni za posluživanje. Dobar tek!

 

Foto: © Pexels