CHEESCAKE U BOJAMA PROLJEĆA ZA NAJLJEPŠI USKRSNI STOL

Ako ste kasno počeli s blagdanskim pripremamama i nemate ideja za desert, predlažemo vam da isprobate recept za cheescake u proljetnom izdanju. Uz malo boja i kreativnih dekoracija, vaš uskrsni stol može biti pravo iznenađenje. Pripremite brzi cheescake bez pečenja i uživajte u blagdanima sa svojim najdražima.

SASTOJCI:

1 paket Cheescake Dolcela

60 g mljevenih poprženih lješnjaka

80 g maslaca

350 ml mlijeka

500 g sira mascarponea

prehrambene boje po izboru

200 ml šlaga

dekoracije po izboru

PRIPREMA:

Iz pakiranja Cheesecake Dolcela izvadite vrećicu s  mješavinom za podlogu i stavite u posudu. Dodajte lješnjake i rastopljeni maslac, zatim promiješajte dok se dobro ne poveže. Dobivenu mješavinu ravnomjerno rasporedite u kalup za torte promjera oko 22 cm ili mini kalupe za cupcakes. Dobro stisnite žlicom da se podloga jednolično rasporedi, a nakon toga stavite u hladnjak na 20 minuta.

U drugoj posudi pripremite prašak za kremu iz pakiranja, dodajte mlijeko i miksajte dok ne dobijete kremu. Nakon toga dodajte mascarpone i dobro pomiješajte. Smjesu podijelite u nekoliko posuda, ovisno o tome koliko želite slojeva u različitim bojama. Postupak za sve slojeve je isti: dodajte nekoliko kapi prehrambene boje, obojite kremu i odmah nanosite na podlogu. Kolač stavite u hladnjak najmanje 2 sata, a prije posluživanja stavite šlag i dekoracije po želji.

 

Foto: © Unsplash


Pročitaj još:

PUTUJEMO BLISKIM ISTOKOM: RECEPT ZA NAJZDRAVIJI NAMAZ NA SVIJETU

CANTUCCINI – TRADICIONALNI TALIJANSKI KEKSIĆI S BADEMIMA PRAVA SU POSLASTICA

CHOCOLATE CHIP COOKIES RECEPT: PRIPREMITE KEKSE S KOMADIĆIMA BIJELE I TAMNE ČOKOLADE