CHOCOLATE CHIP COOKIES RECEPT: PRIPREMITE KEKSE S KOMADIĆIMA BIJELE I TAMNE ČOKOLADE

Svatko treba klasičan recept za kekse s komadićima čokolade koji će spasiti situaciju u trenucima kad ukućani požele nešto slatko. Jednostavno, ukusno i prhko- probajte recept za popularni chocolate chip cookies od svega nekoliko sastojaka i uživajte u svojoj dnevnoj dozi slatkog.

SASTOJCI:

250 g maslaca

450 g brašna

400 g smeđeg šećera

1 vrećica vanilin šećera

2 jaja

1 čajna žličica praška za pecivo

80 g bijele čokolade

80 g tamne čokolade

 

POSTUPAK:

Maslac i šećer umutite zajedno dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte vanilin šećer, jaja i brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Sve sastojke dobro izmiješajte rukama da dobijete smjesu za prhko tijesto. Na kraju dodajte bijelu i tamnu čokoladu izlomljenu na komadiće i sve dobro izmijesite. Tijesto omotajte folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.

Kad se tijesto dovoljno stisnulo, trgajte ga na komade veličine oraha i lagano ih pritisnite dlanovima da oblikujete okrugle oblike. Posložite kekse u prethodno namašćen lin i pecite 15 minuta na 180 C. Ostavite kekse da se ohlade na metalnoj rešetki, a nakon toga poslužite uz omiljeni napitak. Možete ih čuvati u limenoj kutiji u kojoj će očuvati svježinu do nekoliko dana. Dobar tek!

 

Foto: © Unsplash


Pročitaj još:

5 RAZLOGA ZBOG KOJIH TREBATE POČETI UŽIVATI U ČOKOLADI

DOMAĆE BADEMOVO MLIJEKO: JEDNOSTAVAN RECEPT OD DVA SASTOJKA

CANTUCCINI – TRADICIONALNI TALIJANSKI KEKSIĆI S BADEMIMA PRAVA SU POSLASTICA