TOP 6 PROLJETNIH DOGAĐANJA U ZAGREBU

Ususret proljeću sve se budi – priroda, ljudi i kulturna scena Zagreba. Kako bi se što bolje oprostili od zime i dočekali proljeće, glavni grad donosi nam pregršt mogućnosti. Zagreb se može pohvaliti raznolikom ponudom događanja koji će zadovoljiti svačiji ukus, a donosimo vam nekoliko prijedloga.

ST. PATRICK’S DAY 15.-16.3.2019.

Prvo događanje po redu je proslava Dana svetog Patrika, za sve Irce i one koji se tako osjećaju, ili jednostavno za sve one koji žele uživati u dobrom irskom pivu ili viskiju. Gotovo u svakom zagrebačkom pubu, a i šire, ovaj se dan tradicionalno obilježava uz irske melodije, pivo i zeleni dress code. Dobru zabavu već su najavili Harat’s Irish Pub na Kaptolu gdje slavlje počinje već u podneVintage Industrial Bar s Jolly Rogers ansamblom, te Pivana u Ilici uz riječki kvintet Belfast Food 

FESTIVAL SVJETLA 20.-24.3.2019.  

Pravu najavu proljeća donosi nam treći po redu Festival svjetla koji se smjestio u samom centru grada Zagreba, s 20 lokacija uzduž Gornjeg grada. Posjetitelji će ove godine moći uživati u svjetlosnim predstavama jedan dan dulje nego prošlih godina, od 18 do 23 sata svakog dana. Ovaj događaj simbol je buđenja prirode i dolaska proljeća pa će mu posjetitelji i ove godine dolaskom na Festival moći zaželjeti dobrodošlicu.

QUEEN SHOW 6.4.2019. 

Boćarski dom i ove godine nudi rock spektakl za sve obožavatelje rock glazbe i grupe Queen – Queen Show sa simfonijskim orkestrom u sjećanju na Freddie Mercuryja. Spektakl ”The Show Must Go On – The World’s Greatest Queen Show” izvest će jedna od najpoznatijih Queen tribute grupa The Bohemians, a posjetitelji moći će uživati u najpoznatijim remek djelima i hitovima kultne grupe Queen.

ZAGREB DESIGN WEEK 7.-12.5.2019. 

Tjedan dizajna Zagreb najveći je festival dizajna u Hrvatskoj, a šesti po redu Tjedan dizajna održat će se u Tehničkom muzeju Nikola TeslaŠirokim izborom sadržaja svake godine privlači raznoliku publiku – od izložba dizajna te škola i fakulteta vezanih za dizajn pa sve do predavanja, konferencija i radionica i ove godine naći će se za svakoga ponešto.  

ZAGREB BEER FEST 16.-19.5.2019. 

Najveći open-air festival u Zagrebu koji okuplja ljubitelje piva i dobre glazbe održat će se i ove godine na Trgu Francuske Republike. Urban & 4, Psihomodo PopDetour Svemirko samo su neka od imena koja će žariti pozornicom, a novi val izvođača bit će objavljen 11.3. Festival koji je prošle godine nadmašio sva očekivanja vraća se u punom sjaju, a vjerujemo kako ni ove godine posjetitelji neće otići razočarani.  

WE LOVE SOUND OPEN AIR 1.6.2019. 

Za one koji najviše vole partijati uz techno i house zvukove ovdje je We Love Sound Festival koji će se održati na Jarunu. Još jedan open-air festival, ovoga puta ususret ljetu, ugostit će svjetski poznate DJ-eve – Seth Troxler, Sonja MoonearDyed Soundorom i Andrea Ljekaj, uz čiju će glazbu posjetitelji plesati dugo u noć.  

 

Foto: © Pixabay