OVA SOLARNA KAPSULA OMOGUĆAVA VAM DA ŽIVITE GDJE GOD POŽELITE

Neki sanjaju o kući uz more, u šumi ili duboko u planinama gdje se mogu stopiti s prirodom. Kultura življenja u posljednjih 20 godina promijenila se i prilagodila potrebama urbanog života u kojem težimo slobodi. Zahvaljujući solarnim ćelijama danas je moguće osmisliti projekte koji nam omogućuju život skrojen po želji. Projekt Ecocapsula dolazi iz slovačkog studija Nice&Wise, a omogućava nam da živimo bilo gdje u svijetu. Konceptualna mikro kućica napaja se solarnom energijom, a trenutno se prodaje po cijeni od 79.900 eura.

Cijena se odnosi na prvih 50 primjeraka ekskluzivne serije Ecocapsule, nakon čega će uslijediti druga serija s nešto nižom cijenom. Zainteresirani već mogu rezervirati svoj primjerak, uz depozit od 300 eura. Pripremili su i posebnu cijenu za sve koji su osmislili projekt za hotele ili nešto slično, a žele kupiti nekoliko primjeraka ove jedinstvene kapsule.

Ecocapsula je pametan, samoodrživ mikro dom koji koristi energiju sunca i vjetra. Omogućuje vam boravak u zabačenim mjestima, izvan dosega infrastrukture, uz luksuz hotelske sobe.  Može poslužiti kao vikendica, pop-up hotel, kamp prikolica, mobilni ured, istraživačka stanica ili što god želite. Ecocapsula je obložena izoliranom stakloplastikom, na krovu ima solarne panele i aluminijsko kućište s četiri kotača za lako kretanje. Na krovu ima dvije kuke kako bi se omogućile druge mogućnosti prijevoza, poput dizalice ili helikoptera.

Iako Ecocapsule ima kompaktnu unutrašnjost od osam četvornih metara, unutrašnjost izgleda iznenađujuće prostrano. Dizajnirana je za dvije osobe i uključuje sve što vam je potrebno: kupaonicu s tušem i kompostiranjem, toalet bez vode, mali kuhinjski prostor sa sudoperom i štednjakom, kauč na razvlačenje koji se rasklapa u bračni krevet, radni prostor i električne priključke.

Za napajanje kapsule koristi se 10 kWh baterija koja će, u potpunosti napunjena, trajati najmanje četiri dana s dnevnom potrošnjom od 2,2 kW. A najbolji dio je to što se sve kontrolira putem aplikacije smartphonea. Proizvod je od početka projektiran tako da bude što je moguće praktičniji i funkcionalniji. Ovaj arhitektonski projekt poziva vas da se stopite sa svijetom i upoznate drugačiji način života, a sigurni smo da će mnogi odabrati upravo Ecocapsulu kao svoj novi dom.

Prati nas na ➡ Instagramu

Foto: © Ecocapsule


Pročitaj još:

ULIČNI UMJETNIK UDAHNUO ŽIVOT NAPUŠTENOJ MAROKANSKOJ CRKVI

NORVEŠKA ATRAKCIJA – BETONSKI VAL ZA PROMATRANJE POLARNOG SVJETLA

NAJVEĆI SVJETSKI MOZAIK U TURSKOJ USKORO OTVARA VRATA POSJETITELJIMA