ZABORAVITE NA PLASTIČNE BOCE: ‘TAP’ APLIKACIJA PRONALAZI IZVORE PITKE VODE U CIJELOM SVIJETU

Plastika se polako uvukla u svaku sferu našeg svakodnevnog života. Koristimo je kao izliku u trenucima kada nam je potrebno piće, iako je svaka kupovina jedna boca više na našoj planeti. Ako  želite zauvijek prestati kupovati boce s vodom tijekom putovanja, rješenje je vrlo jednostavno – preuzmite aplikaciju ‘Tap’.

Ova revolucionarna aplikacija ima sjajan slogan ‘Potražite vodu bilo gdje i zadatak joj okončati apsurdnu potrošnju plastičnih boca u svijetu. Na službenoj web stranici aplikacije, možete vidjeti brojač plastičnih boca koje su kupljene u 2019. godini. Trenutačni broj je 344 milijarde boca, što je alarmantan podatak za budućnost naše planete.

Milijun boca vode širom svijeta kupuje se svake minute, ali manje od 10 posto plastike reciklira se ispravno. To znači da će količina plastike za jednokratnu upotrebu do 2050. godine, premašiti količinu riba u oceanu. Ova održiva inicijativa ima cilj zaustaviti tehnološki otpad na plastičnim bocama, jer se recikliranjem ne završava problem s plastikom. Ona se mora prestati koristiti i to je jedini način da se otpad smanji.

 

APLIKACIJA KOJA POLAKO MIJENJA SVIJET

Aplikacija već ima više od milijun preuzimanja, a koristite li ju svakodnevno naići ćete na niz prednosti.  Gdje god da putujete, u Europu, SAD-a ili Aziju, aplikacija će pronaći izvore pitke vode. Također vam pomaže da pronađete stanice za punjenje vode u gradu, bilo da se radi o fontani ili tzv. vodenim bankomatima s filtriranom vodom. Tap je sklopio partnerstvo s više od 30.000 kafića i restorana koji su se registrirali kao izvori pitke vode diljem svijeta.

Koristite filtriranje pretraživanja i odaberite gaziranu, običnu, filtriranu ili aromatiziranu vodu koju nećete morati platiti. Prednost korištenja ove aplikacije je ušteda novaca kod putovanja, kao i ekološki prihvatljiviji način života. Ako ste tvrtka ili pružatelj ugostiteljske tvrtke i želite se uključiti u ovaj projekt, samo ispunite obrazac na Tap službenoj stranici i slijedite upute.

SPREMNI ZA #DRINKDIFFERENT IZAZOV?

Tap inicijativa je pokrenula #drinkdifferent izazov koji traje 30 dana, a pridružili su joj se milijuni ljudi.  Vaša obaveza je provesti 30 dana bez kupovanja jednokratne vode u plastičnim bocama.  Ispunite obrazac sa svojim imenom na web stranici i uz Hastag #drinkdifferent dijelite svoj izazov na društvenim mrežama. Da bismo stvorili stvarne promjene i smanjili količinu plastike za jednokratnu upotrebu koja završava u našim oceanima i morima, potrebna  je pomoć velikog broja ljudi diljem svijeta. Pridružujete li se i vi?

Prati nas na ➡ Instagramu Facebooku

Foto: © Unsplash


Pročitaj još:

KAKO NA JEDNOSTAVAN NAČIN BRINUTI O OKOLIŠU?

KAKO ISKORISTITI #PlasticFreeJuly ZA DUGOROČNU PROMJENU ŽIVOTNIH NAVIKA?