SNIMITE AUTORSKI IGRANI KRATKI FILM U KKZ-U

Oduvijek ste željeli zaviriti iza kulisa i vidjeti kako izgleda snimanje filmova? Tijekom praktikum radionice kratkog filma imate priliku i snimiti vlastiti autorski kratki igrani film u trajanju od oko 5 minuta. U radu treba poštovati ograničenja i uvjete koje postavlja voditeljica radionice, te naučiti pripremiti se za produkciju igranog filma u amaterskim uvjetima u KKZ-u.

Voditeljica Darija Blažević, završila je studij režije na Filmskoj akademiji u Beču i Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Dopredsjednica je Kinokluba Zagreb i voditeljica umjetničke organizacije Kadromat, gdje djeluje kao producentica. Autorica kratkometražnih filmova Kartograf, Indonezija, Srami se i Zubi. Rok za prijavu je 15. rujna 2019, a potrebno je poslati kratku biografiju i motivaciju te zadatak: smisli i opiši tri različite filmske situacije u kojima se mogu naći dva lika u uredskom interijeru. Prijave se šalju na radionice@kkz.hr

Tijekom prva 4 tjedna, polaznici će pisati scenarije prema zadacima voditeljice, te će o njima zajednički raspravljati u grupi. Scenaristički zadaci osvijestit će polaznicima bitne elemente scenarija za kratku igranu formu, te će tako izbjeći česte greške s kojim se suočavaju početnici, a istovremeno će osvijestiti kreativnost koja proizlazi iz ograničenja. Od polaznika će se zahtijevati otvorenost, fleksibilnost i konstruktivna analitičnost prema svom i tuđem radu.

Kad se odrede scenariji koji će se snimati, polaznici će unutar dva tjedna s voditeljicom odraditi pripreme za snimanje, kako kreativne, tako i tehničke prirode. Snimanje će trajati dva dana. Svaki polaznik imat će pola dana na raspolaganju za snimanje svog filma, te sudjelovati kao član ekipe na snimanjima ostalih polaznika.  Montaža će se odvijati u dva termina u grupama po dvoje polaznika uz prisustvo voditeljice, te individualno. Na posljednjem predavanju, gledat će se i raspraviti snimljeni filmovi, te evaluirati radionica.