NAUČITE STRANI JEZIK POMOĆU BESPLATNIH APLIKACIJA

strani jezik, učenje, edukacija, aplikacije, aplikacije za učenje stranih jezika

Često se kaže da vrijedimo onoliko koliko jezika govorimo, a zahvaljujući novim tehnologijama doista možemo postati vrjedniji i bolji ljudi. Početak godine je vrijeme kad promišljamo o ciljevima koje želimo ostvariti, a ako je na vašem popisu učenje novog stranog jezika, imamo rješenje za vas. Saznajte najbolje besplatne aplikacije za učenje stranih jezika i počnite s novim znanjem već danas.

DUOLINGO

Bazirano na čak 9 milijuna recenzija ova aplikacija ima visoku ocjenu 4,7. Da biste je koristili morate poznavati engleski jezik i to višu razinu. Na početku rješavate test o jeziku kojeg želite naučiti i svrstavaju vas u grupu s obzirom na vaše prethodno znanje. Birate koliko svaki dan želite učiti – 5, 10, 15 ili 20 minuta, a sve je stupnjevano od lakšeg prema težem. Kada nešto krivo odgovorite, dobit ćete ta ista pitanja na kraju. S obzirom na rezultate skupljate dragulje koji vam daju dodatne opcije. Sve je organizirano poput igrice, preko zaključanih nivoa koje možete otključati jedino znanjem jezika. U funkciji je i mikrofon na kojeg izgovarate fraze.

MONDLY

Trenutno ima visoku ocjenu 4,6, a jedna je od rijetkih aplikacija koja ne zahtijeva prethodno poznavanje engleskog jezika već ima i sučelje na hrvatskom jeziku. Ipak, iako je aplikacija besplatna za skidanje, mnoge opcije unutar nje se naplaćuju, odnosno nude uz premium članstvo. Podsjećat će vas da završite dnevne lekcije, a postoje i tjedni i mjesečni izazovi kojima možete pristupiti samo ako ste završili sve dnevne, odnosno tjedne zadatke.

MEMRISE

Visoka ocjena 4,6 te više od 200 jezika za učenje. Na početku će vas testirati i svrstati u grupu po znanju jezika, a sve netočno što ste odgovorili u lekciji pitat će vas opet na kraju. Razlikuje se po ispisu gramatičkih pravila nakon što ste vježbali vokabular, a također i po sažetku lekcije koju ste upravo završili.

HELLOTALK

Ocijenjena s 4,3 ova aplikacija ima sasvim drugačiji pristup – spaja vas s izvornim govornicima jezika kojeg želite naučiti, komunicirate porukama ili govorom i dobivate izravne odgovore i ispravke. Ima i opciju za grupni chat u kojem se obraćate svim izvornim govornicima određenog jezika na toj aplikaciji.

ISPROBAJTE I…

Babbel, Busuu, Tinycards, Tandem.

 

 

Foto: © Pexels