fbpx

U TIJEKU SU UPISI U UMJETNIČKU ŠKOLU FOTOGRAFIJE ‘DRUGI KADAR’

DRUGI KADAR, škola umjetničke fotografije namijenjena svima onima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept, šestu godinu za redom upisuje nove polaznike. Ova jedinstvena fotografska škola sastavljena je od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran. 

Tijekom trajanja ovog edukativnog programa posebna pažnja posvećena je osnovnim fotografskim formama portretu i pejzažu, koje se potom transformiraju u završni fotografski projekt koji se javno prezentira. Kroz fotografsku školu svi polaznici razvijaju vlastiti projekt i stvaraju osnovu za nastavak samostalnog rada i daljnjeg razvoja u mediju fotografije. Usvajanjem novih teorijskih i praktičnih znanja, razumijevanjem recentnih fotografskih trendova, te kroz praktičan i dinamičan rad na fotografskom projektu, podupire se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog polaznika. Mentor ovogodišnjeg završnog fotografskog rada je Luka Kedžo. 

Osim predavanja, planirana je i terenska nastava te posjeti muzejima, kulturnim institucijama i umjetnicima. Za svakog polaznika fotografske škole osigurani su tiskani materijali. Program je namijenjen svima onima koji imaju osnovno tehničko predznanje o korištenju fotografskog aparata, kao i svima onima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije. 

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju, fotografski portfolio (do 20 fotografija, 1500 px po dužoj stranici) i motivacijsko pismo ne duže od 150 riječi u kojem treba navesti i vlastita očekivanja od radionice. Prijave se šalju na adresu drugikadar@gmail.com najkasnije do 17. 11. 2019. Broj polaznika je ograničen. Cijena radionice za sva tri mjeseca iznosi 1.600 kuna i može se platiti u ratama. Sva dodatna pitanja u vezi radionice možete dobiti na telefon 098 986 78 44 ili na e-mail adresu drugikadar@gmail.com. 

 Fotografska škola u trajanju od tri mjeseca održavat će se ponedjeljkom od 18. 11. 2019. godine od 18 do 21 sati u književnom klubu BOOKSA, Martićeva 14d, Zagreb. 

Školu umjetničke fotografije Drugi kadar organizira KOLEKTOR – Centar za vizualne umjetnosti iz Zagreba, uz podršku književnog kluba BOOKSA /www.booksa.hr/. Program Drugog kadra u 2019. godini podržava Ministarstvo kulture RH.